Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minuta za mir med jutrišnjo finalno tekmo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 07. 2014 / 20:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Minuta za mir med jutrišnjo finalno tekmo

Kampanja na družbenem omrežju želi opozoriti na krizna območja v svetu.

Papeški svet za kulturo je tik pred jutrišnjo finalno tekmo svetovneganogometnega prvenstva v Braziliji pozval k »minuti za mir«. Kdor se želipridružiti kampanji, je povabljen, da jutri ob začetku zadnje tekme prvenstva posvetiminuto molka v spomin na vse tiste, ki živijo v vojni in nemirih. »Vsi siželimo, da bi se po deželah sveta prenehalo prelivanje krvi«, je zapisano vsporočilu omenjenega sveta. Minuta za mir simbolično predstavlja željo,naj bi vojne prenehale, ne le za minuto ali za čas nogometne tekme, temveč zavselej. 

 

ardinal Gianfranco Ravasi je pobudo, ki jo je včerajsprožil na družbenem omrežju Twitter na naslovu @cardRavasi, označil kot »nežen, tihi glas miru«. V svojem tvitu je navedel svetopisemski stavek iz Prve knjigekraljev: »Za ognjem glas rahlega šepeta (1Kr 19,12)«. Akcijo na omrežju oglašujejo pod oznako #PAUSEforPeace#WorldCup2014.

 

Šport se je razvil vpovezavi z verskimi prazniki, športni dogodki, kot so denimo olimpijske igre,pa so bili v začetku »trenutki miru, v katerih je orožje počivalo«, je spomnil MelchorSanchez de Toca y Alameda, namestnik tajnika Papeškega sveta za kulturo invodja oddelka za šport. In kot je še pojasnil vatikanski uradnik: »Zakaj ne bi tudimed svetovnim nogometnim prvenstvom minute posvetili miru, trenutka tišini in premirju?«

 

Patriarh Louis Sako iz Irakaje ta teden izrazil bojazen, da neverjetno zanimanje za svetovno nogometnoprvenstvo ljudi predvsem v zahodnih državah odvrača od trenutnih kriznihobmočij po svetu. Do tragične povezave obeh področij je prišlo minulo sredozvečer na območju Gaze: med javnim ogledom polfinalne nogometne tekme medArgentino in Nizozemsko je izraelska raketa, ki je zadela begunsko taborišče,vzela življenje devetim otrokom in odraslim.

 

Nogometu in športu nasplohje namenjen tudi papežev današnji tvit: »Nasvetovnem nogometnem prvenstvu so se srečali pripadniki različnih narodov inver. Moja želja je, da bi šport vedno pospeševal kulturo medsebojnega srečevanja.« 

Vir:Kathpress / Radio Vatikan



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh