Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minute molka in molitve za žrtve Titanika

Objava: 16. 04. 2012 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Minute molka in molitve za žrtve Titanika

Včeraj je minilo sto let od znamenite ladijske katastrofe.

Natanko sto let po potopu Titanika so se potniki na krovu prekooceanskih ladij za križarjenje ‘Balmoral’ in ‘Azamara Journey’, ki plujeta po Atlantskem oceanu, spomnili 1.500 žrtev znamenite ladijske katastrofe. Kot so poročali britanski in kanadski mediji, so na obeh omenjenih ladjah, ki sta včeraj pluli v bližini kraja nesreče pred obalo Nove Fundlandije, spomin na žrtve počastili z minutami molka in spominskimi bogoslužji.

Kot je poročala britanska medijska hiša BBC, je na krovu ‘Balmorala’ ki na obletnico katastrofe pluje po zgodovinski poti Titanika, natanko ob 23.40 zadonel ladijski rog, ki je spomnil na trk luksuzne prekooceanke z ledeno goro. Dve uri in štirideset minut kasneje so blagoslovili spominske vence in jih spustili v vodo. Med slovesnostjo so prebrali imena vseh žrtev, potniki, katerih predniki so bili žrtve znamenite katastrofe, pa so izrekli molitve. V noči na 15. april 1912 se je Titanik potopil.

Po poročanju kanadske medijske hiše CBC so spominsko bogoslužje obhajali tudi na krovu ladje ‘Azamara Journey’, ki se je na križarjenje podala iz newyorškega pristanišča. Številni potniki so si oblekli zgodovinske kostume.

Spominska bogoslužja so obhajali tudi v kanadskem Halifaxu, kjer je pokopanih veliko žrtev, ter v severnoirskem Belfastu, kjer je bil Titanik zgrajen. Tam so odkrili tudi spominsko ploščo z imeni vseh žrtev, slovesnosti pa se je udeležilo na tisoče obiskovalcev.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh