Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mirovna nagrada nigerijskemu predsedniku Goodlucku Jonathanu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 11. 2013 / 08:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mirovna nagrada nigerijskemu predsedniku Goodlucku Jonathanu

Organizacija »United Religions Initiative« je Jonathana nagradila zaradi njegovih prizadevanj za mirno sožitje religij.

Nigerijski predsednik Goodluck Jonathan je prejemnik letošnje mirovne nagrade, ki jo podeljuje nevladna organizacija »United Religions Initiative«. Kot so minuli konec tedna poročali nigerijski mediji, je predsednik Jonathan nagrado prejel minulo sredo v nigerijski prestolnici Abuji.

Po utemeljitvi žirije je bil nagrajenec odlikovan zaradi svojih prizadevanj za mirno sožitje med različnimi verskimi skupinami v domovini. Poleg tega je na tem področju odigral pomembno vlogo za celotno Zahodno Afriko, ko je opravljal naloge predsednika Zahodnoafriške gospodarske skupnosti ECOWAS med leti 2010 in 2012.

Jonathan je v zahvalnem nagovoru poudaril, da se lahko dežela razvija le v primeru, če v njej vlada mir. Poleg tega je potrebno nenehno voditi dialog, če želimo razreševati spore. Dialog z islamistično teroristično skupino Boko Haram je Jonathan dolgo časa zavračal, nazadnje pa je le privolil vanj. Dialog se je sicer izkazal za izredno zahtevnega. Po navedbah borcev za človekove pravice je od letošnjega maja v napadih omenjene teroristične skupine življenje izgubilo najmanj 1.100 ljudi.


Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh