Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Misijon mora biti osrednja naloga Cerkve’

Objava: 30. 05. 2011 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Misijon mora biti osrednja naloga Cerkve’

Papež Benedikt XVI. je izrazil upanje, da bi kardinala Wyszynskega kmalu razglasili za blaženega.

Misijon bi moral biti po besedah papeža Benedikta XVI. še naprej osrednja naloga Cerkve. Tudi v sodobnem času je Cerkev poklicana k oznanjevanju vere, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Kjer se namreč oznanjuje evangelij, tam življenje vzcveti.

Medtem ko so oblastniki sveta njega dni iz političnih in gospodarskih razlogov osvajali nova ozemlja, so kristjani širili Jezusovo sporočilo prave resnice in večnega življenja. Danes pa misijona niso potrebna le tista ljudstva, ki doslej še niso prišla v stik s krščanstvom, pač pa tudi taka z zbledelo krščansko tradicijo, je poudaril papež. Kot primer izvrstne misijonarke je sveti oče navedel bl. mater Terezijo (1910-1997), ki je med ljudi prinašala upanje in mir.

Papež je v svojem nagovoru spomnil tudi na trideseto obletnico smrti poljskega kardinala Stefana Wyszynskega (1901-1981) in ob tej priložnosti izrazil upanje na skorajšnjo razglasitev kardinala za blaženega. Skupaj s poljskimi verniki želi tudi sam, je pojasnil sveti oče, izprositi dar njegove beatifikacije.

Dolgoletni poljski primas in varšavski nadškof je umrl 28. maja 1981, velja pa za simbolni lik duhovnega upora proti komunističnemu režimu v deželi. Med leti 1953 in 1956 so ga komunistični oblastniki na Poljskem zaprli v ječo. Postopek za razglasitev poljskega kardinala za blaženega je bil leta 2001 zaključen na škofijski ravni, od takrat se nadaljuje v Rimu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh