Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonar Pedro Opeka spet v Sloveniji! [FOTO, VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 28. 11. 2023 / 12:13
Oznake: Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2023 / 15:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Misijonar Pedro Opeka spet v Sloveniji! [FOTO, VIDEO]
Misijonarja Pedra Opeko so na brniškem letališču pričakali sorodniki, prijatelji in predstavniki medijev, na fotografiji ga pozdravlja voditelj Misijonskega središča Matjaž Križnar. FOTO: Tatjana Splichal

Misijonar Pedro Opeka spet v Sloveniji! [FOTO, VIDEO]

Na letališče Jožeta Pučnika je danes malo pred poldnevom po osmih letih ponovno prispel misijonar Pedro Opeka.

»Težko je, težko je govoriti, ko se pride v domovino, domovino mojih staršev. To je tudi moja domovina,« so bile prve besede misijonarja Pedra Opeke ob prihodu na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. »Oče Opeka« je ob prihodu najprej ganjeno pozdravil svoje sorodnike in prijatelje, ki so ga poleg predstavnikov medijev sprejeli na brniškem letališču.

"Mi smo danes nekje zmagali, ko nas toliko slikajo," se je pošalil misijonar Opeka. FOTO: A. R. 

»Vsakokrat, ko pridem v Slovenijo, je zame to doživetje, polno veselja, ko se srečam s sorodniki, sobrati, prijatelji in vsemi Slovenci. Od Pariza do tu je bila sama megla, ko smo prileteli nad Slovenijo, pa se je odprlo, bili so žarki sonca nad slovenskimi vasmi, nad gozdovi, nad lepimi dolinami, Alpami. Slovenija je res lepa,« je bil presrečen misijonar z Madagaskarja slovenskih korenin.

Misijonar Opeka bo prvih nekaj dni preživel v Tinjah. FOTO: Tatjana Splichal

Njegove prve besede so bile namenjene zahvali, za sprejem in za vso pomoč slovenskim misijonarjem. Posebej se je zahvalil Misijonskemu središču Slovenije in gospodu Jožetu Kopeinigu, ki ga je že odpeljal na avstrijsko Koroško, kjer se misijonar želi zahvaliti za vso dobroto koroških dobrotnikov, s pomočjo katerih so brezdomcem v Akamasoi zgradili že 550 stanovanj. »En velik dar. Se moram zahvaliti,« je dejal Opeka.

Preberite, kje boste lahko v začetku decembra srečali velikega misijonarja in mu prisluhnili v živo: TUKAJ

Sreča ob ponovnem snidenju s prijateljem Jožetom Kopeinigom. FOTO: Tatjana Splichal

"Kar bom povedal, bom povedal v imenu vseh slovenskih misijonarjev," je povedal Pedro Opeka ob pozdravnem govoru. FOTO: Tatjana Splichal

Misijonarji so ambasadorji in ponos slovenskega naroda

Predsednik Misijonske pisarne v Celovcu Jože Kopeinig, ki je bil ob srečanju prijatelja vidno ganjen, se je Slovencem v matični domovini »opravičil«, ker bo misijonarja najprej odpeljal v Celovec. Misijonarju je izrekel dobrodošlico in se zahvalil za vse delo, ki ga slovenski misijonarji opravljajo po svetu. »Vsi naši slovenski misijonarji so trubadurji božje ljubezni, veliki dobrotniki in garači, so ponos slovenskega naroda, ambasadorji največjega dela slovenskega naroda.«

Zvezda severnica slovenskih misijonarjev 

Peter Opeka je »zvezda severnica slovenskih misijonarjev«, ki, kamorkoli pride, zna ljudi povezovati, je dejal narodni voditelj Misijonskega središče Slovenije Matjaž Križnar. Očetu Opeki se je zahvalil za vse delo, ki ga že dolga desetletja dela za najbolj revne.

Poleg drugih sorodnikov je misijonarja Petra na letališču pričakal tudi bratranec Tone Zakrajšek, ki je o njem napisal tudi knjigo. Kot je povedal za Aleteio, imata z bratrancem poseben odnos, z njim ni težko navezati stika. »Povezani smo v duhovni molitvi. V težkih trenutkih se spomnimo nanj. On je naša luč na koncu tunela,« je dejal in izrazi veselje ob ponovnem snidenju.

Več fotografij Tatjane Splichal v spodnji galeriji:

Kupi v trgovini

Otroške jaslice s palmo 11 cm
Jaslice
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh