Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonska vas in misijonska nedelja s Petrom Opeko

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 10. 2015 / 08:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Misijonska vas in misijonska nedelja s Petrom Opeko

Misijonska vas in misijonska nedelja s Petrom Opeko

Tudi letos bo predzadnja oktobrska nedelja misijonska. Tokratna bo še posebej pestra, saj jo bo obogatil misijonar Peter Opeka.
Tudi letos bo predzadnja oktobrska nedelja misijonska, saj jo zaznamuje svetovni dan misijonov. A molitve, prošnje in zahvale za misijonske dežele in misijonarje, ki tam delujejo, ter razmišljanje o poslanstvu vseh kristjanov bodo napolnjevale slovenske cerkve ves konec tedna.


Misijonsko središče Slovenije (MSS) pripravlja Misijonsko vas, dobrodelno prireditev Peter Opeka za prijatelje in Misijonsko nedeljo.

Misijonska vas in Peter Opeka za prijatelje

Petek, 16. oktobra, je v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu Misijonska vas namenjena predvsem mladim, v soboto pa vabijo posameznike, skupine in romarje. Pripravili so veliko delavnic in predstavitev. Med drugim bodo predstavili življenje in delo pokojnega misijonarja na Madagaskarju Klemna Štolcarja. V okviru Misijonske vasi bo ob 19. uri malgaško obarvana sveta maša v župnijski cerkvi v Šentvidu. Podorben program najdete na spletni strani MSS.


Na vseh dogodkih bo misijonar na Madagaskarju Peter Opeka, na dobrodelni prireditvi v Mali dvorani Hale Tivoli v soboto, 17. oktobra, z začetkom ob 19. uri bo spregovoril o temeljnih človeških vrednotah. Več o tem si preberite v članku Vabljeni na dobrodelno prireditev s Petrom Opeko. Prireditev si bo mogoče ogledati tudi na prvem programu RTV Slovenija, in sicer 18. oktobra ob 20.30.

Misijonska nedelja
Misijonska nedelja bo potekala pod sloganom Na obrobje ponesimo veselje. Skupno vseslovensko praznovanje bo na Brezjah. Ob 15. uri bo molitvena ura, nato pa maša.

Papeževa poslanica ob misijonski nedelji

Papež Frančišek je ob svetovnem dnevu misijonov v poslanici opozoril, da misijon ni strategija za spreobračanje, a je kljub temu sestavni del krščanske vere, saj je Jezus svojim učencem naročil, naj gredo v svet in oznanjajo njegovo sporočilo. »Kdor sledi Kristusu, mora postati misijonar«, piše Frančišek, za to pa je potrebna popolna predanost. »Misijonske ustanove in delovanje v Cerkvi so v celoti v službi in na voljo tistim, ki še ne poznajo Jezusovega evangelija. Da bi uspešno dosegale ta cilj, potrebujejo karizmo in misijonsko zavzetost posvečenih, hkrati pa tudi posvečeni potrebujejo v svojem služenju strukturo pomoči, ki je izraz skrbi rimskega škofa zanje, da bo zajamčena koinonía (skupnost prijateljstva) in bosta tako sodelovanje in usklajenost sestavni del misijonskega pričevanja,« je zapisal papež Frančišek v poslanici. »Misijonske ustanove Petrovega naslednika imajo vesoljno apostolsko obzorje. Prav zato je potrebno veliko karizem posvečenega življenja, da morejo zaobjeti ogromna obzorja evangelizacije in zagotoviti primerno navzočnost na mejah in že doseženih ozemljih.«

Vir: MSS

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh