Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misli Matere Terezije za adventni čas

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 08. 12. 2020 / 08:19
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2020 / 08:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Misli Matere Terezije za adventni čas

Misli Matere Terezije za adventni čas

Ali bo Kristus našel toplo srce, ko bo prišel za Božič?

FOTO: splet/arhiv Družine.


Sveta Mati Terezija (1910–1997) nam je zgled predvsem v nesebični ljubezni do bližnjega, ki ima svoj trdni temelj v Bogu. Svoje življenje je posvetila najrevnejšim, a zapustila nam je tudi veliko svojih duhovnih spisov, ki so lahko navdih, da bo tudi naše življenje raslo v veri in sočutju.

V nadaljevanju si preberite njene misli o adventnem času, kot so zapisane v knjigi z naslovom Poslanstvo ljubezni.

Advent je kakor pomlad …

Advent je kakor pomlad. Prihaja kakor majhno dete, ki tako zelo potrebuje svojo mater. Ozrimo se nanjo in dotaknimo se tiste veličine, ki napolnjuje globine Jezusove in Marijine ponižnosti. Če zares želimo, da nas Bog napolni, moramo s ponižnostjo izprazniti same sebe vsega tistega, kar je v nas sebično.

Prosimo, da bomo sposobni sprejeti Jezusa za Božič ne v mrzle jasli svojih src, ampak v srce, polno ljubezni in ponižnosti, v srce, toplo od medsebojne ljubezni.

Ob Božiču prihaja Kristus kot majhen otrok, tako majhen, tako nebogljen, tako zelo potreben vsega, kar more ljubezen dati. Ali smo pripravljeni, da ga sprejmemo? Če bi Marija in Jožef iskala prostor, da bi tam nastanila Jezusa, ali bi izbrala naš dom in vse, kar je v njem?

Božja dobrota in ponižnost

V Bogu se mi zdita dve stvari čudoviti: njegova dobrota in njegova ponižnost. Njegova ljubezen in njegova ponižnost sta izredni in zbujata pozornost. Bog je resnično ponižen. Prihaja z neba in uporablja tako slabotno in nepopolno orodje, kakor smo mi. Poniža se in milostno deluje po nas. Ali ni to čudovito?

Zaupajte Bogu. Čutite gotovost Božje previdnosti. Zanesite se nanj. On ve. On bo poskrbel. Naj preizkusi in varuje našo vero vanj. Čakajte ga. Zaupajte in verujte.

Dajte Jezusu ne le svoje roke, da služijo, ampak tudi svoje srce, da ljubi. Molite z brezmejnim zaupanjem v ljubečo Božjo skrb do vas. Naj vas uporabi, ne da bi se z vami posvetoval. Naj vas napolni z veseljem, da boste oznanjevali brez oznanjevanja.


FOTO: Pexels.

Ljubezen se začenja v naših družinah

Kje se začenja ljubezen? Doma. Naučimo se ljubezni v naši družini. V naši lastni družini imamo morda zelo uboge ljudi in jih sploh ne opazimo. Nimamo časa, da se jim nasmehnemo, nimamo časa, da se pogovorimo drug z drugim. Prinesimo to ljubezen, to nežnost v naš lastni dom in videli bomo razliko.

Naredite iz vašega doma in iz vaše družine drugi Nazaret, kjer vladajo ljubezen, mir, veselje in edinost, kajti ljubezen se začenja doma. Tam morate začeti in napraviti svoj dom za središče goreče ljubezni. Biti morate upanje trajne sreče svoji ženi, svojemu možu, svojemu otroku, svojemu staremu očetu, stari materi, vsakomur, ki je povezan z vami.

Jezus prihaja na svet

Danes Jezus ponovno prihaja med svoje, toda njegovi ga ne sprejmejo. Prihaja v razpadajočih telesih naših ubogih. Prihaja celo v premožnih, ki se dušijo v lastnem bogastvu. Prihaja v samoto njihovih src, in kadar ni nikogar, da bi ga ljubil. Jezus prihaja k tebi in meni, a pogosto, zelo zelo pogosto, gremo mimo njega.

Ali bo Kristus našel toplo srce, ko bo prišel za Božič? Zaznamujte adventni čas s tem, da ljubite druge in jim služite z Božjo ljubeznijo in zavzetostjo.


Preberite še:
- Advent – čas ljubezni in služenja bližnjemu
- Svetniki, ki godujejo v adventu
- Da bo advent doživet …
- Bog nas prehiteva z ljubeznijo

Nalaganje
Nazaj na vrh