Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mlada ameriška telovadka tudi v Tokiu »z rožnim vencem in babičinim križem« [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 07. 2021 / 14:21
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 15:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mlada ameriška telovadka tudi v Tokiu »z rožnim vencem in babičinim križem« [VIDEO]
Grace vedno potuje z rožnim vencem in križem svoje babice FOTO: Instagram/GraceMcCallum

Mlada ameriška telovadka tudi v Tokiu »z rožnim vencem in babičinim križem« [VIDEO]

Grace McCallum se počuti resnično blagoslovljeno.

18-letna gimnastičarka si je s trdim in prizadevnim delom priborila mesto v olimpijski reprezentanci Združenih držav Amerike in v teh dneh lahko spremljamo njene nastope v japonski prestolnici, kjer so trenutno zbrani vrhunski športniki z vsega sveta.

McCallumova je del šestčlanske ekipe ameriških gimanstičark, ki letos nastopajo na olimpijskih igrah, svojo vlogo pa občuti kot veliko odgovornost: na največjem športnem tekmovanju zastopa svojo domovino. Kljub rosnim letom pa mlada telovadka vse pritiske prenaša s presenetljivo umirjenostjo, kajti zaveda se, Komu lahko zaupa in Kdo jo spremlja na njeni poti.

Družina McCallum je zelo dejavna v domači župniji.

Mlada telovadka je v Tokio ponesla tudi svojo katoliško vero

Grace se je rodila v ameriški zvezni državi Minnesota. Starša Sandy in Ed imata šest otrok in dekle je odraščalo s petimi sorojenci: Rachael, Madelyn, Josephom, Johnom in Xavierjem. Verna katoliška družina je zelo dejavna v domači župniji.

Mlada telovadka je v pogovoru za ameriške medije pred odhodom v Tokio pojasnila, koliko ji pomeni osebna vera, še posebej v času olimpijskih iger, saj je morala v Tokio odpotovati brez svoje družine, na katero je zelo navezana.

Grace se nikoli ne odpravi na pot brez rožnega venca in babičinega križa.

Uvrstitev v gimnastično reprezentanco občuti kot veliko čast in je hvaležna za to priložnost, povedala pa je, da jo trdna zasidranost v veri spremlja in tolaži v trenutkih, ko je sama, brez varnega zavetja svoje družine. Običajno se pred vsakim nastopom z družino udeleži svete maše in ker v Tokiu nima te priložnosti, ji je oče v ta namen posredoval nekaj molitev, ki jih izgovarja pred vsakim treningom in predvsem pred uradnimi nastopi. Grace je v pogovoru za medije pojasnila, da jo vsakdanja molitev resnično umirja. Gimnastične ekipe so kvalifikacijske nastope opravile včeraj.

Gracina mati je medijem zaupala, da hčerka na vsa potovanja vzame s seboj rožni venec in križ, ki ji je posebej pri srcu, saj je bil nekoč last njene babice. »Vedno potuje s temi predmeti, ki jo na nek način umirijo,« je pojasnila Sandy McCallum: »Grace se nikoli ne odpravi na pot brez njih.«


Molitev je temeljnega pomena za Grace in njeno družino

Grace je tudi izjemno hvaležna vsakomur, ki pristopi k njej in ji zaupa, da moli zanjo in njene gimnastične nastope. Med državnim prvenstvom leta 2019 je vsa družina za priprošnjo molila k sv. Filomeni, Gracini birmanski zavetnici. Gracina sestra Rachael je k sv. Filomeni molila celo devetdnevnico. In na svetničin god, 11. avgusta, je Grace osvojila bronasto medaljo. Njeni družini se je to zdelo zelo imenitno.

Sandy pogosto spremlja Grace na njenih potovanjih in v krajih, kjer bivajo, vedno poišče najbližjo cerkev, kamor gre molit in k sveti maši, kajti »edina stvar, ki me ohranja pri zdravi pameti, je cerkev – to je moj pristan, pomaga mi, da se osredinim in se v celoti posvetim Grace ter njenim potrebam«.

Grace se kljub mladosti zaveda, da so njeni talenti Božji dar

»Kadar imam težek dan, v telovadnici ali na tekmovanju, se spomnim, da mi je ta dar namenil Bog,« pojasnjuje Grace: »Koristno ga moram uporabiti, ne smem ga zapraviti.«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh