Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mlade navdušil koncert krščanske glasbe

Za vas piše:
K. C.
Objava: 10. 02. 2020 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2020 / 11:51
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mlade navdušil koncert krščanske glasbe

V nedeljo, 9. februarja, je bil v Ljubljani koncert slavilne krščanske glasbe To je dan!.

Prejšnji teden smo vas povabili na slavilni koncert krščanske glasbe Ez az a nap! (To je dan!). Če ste se odzvali povabilu, ste bili eni izmed okrog 1.100 obiskovalcev. Če pa ste ko0ncert zamudili, poglejte, kako so mladi uživali v ritmih katoliške slavilne pesmi, sicer pa se morda zagledate na fotografijah.



Prireditev, ki jo je pripravila madžarska organizacija Ez az a nap! v sodelovanju s Katoliško mladino in CheckPoint Maribor, je bila v nedeljo, 9. februarja, v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

Osrednji zvezdi koncerta sta bila svetovno znana izvajalca in pisca krščanske slavilne glasbeMartin Smith in Noel Richards. Prisluhnili pa ste lahko tudi slovenskim glasbenim skupinam Abend, Svetnik in CheckPoint, navdušila pa sta tudi hrvaški kitarist Andrej Grozdanov in madžarski glasbenik Pintér Béla.



A to ni bil samo koncert, temveč tudi pravo ekumensko povezovanje različnih krščanskih skupnosti v molitvi. Tako so mladi lahko molili skupaj s škofom Francem Šuštarjem, škofom Evangeličanske cerkve Leonom Novakom ter predstavnikoma Binkoštne cerkve Danielom Grabarjem in predstavnikom Mednarodne krščanske skupnosti Stevom Telzerowom.

Kot poroča predstavnik Katoliške mladine Jure Čehovin, je to bil "prvi dogodek takih razsežnosti v Sloveniji, saj do sedaj še nismo gostili svetovno znanega izvajalca krščanske glasbe. Izvajalci so udeležence popeljali v slavljenje Boga in s pesmimi ustvarili energično vzdušje. Ob skupinah Abend, CheckPoint, Svetnik ter pri Martinu Smitha je množica skupaj glasno prepevala."



Ez az a nap! je organizacija, ki enkrat letno zbere ljudi različnih krščanskih skupnosti iz Madžarske in okolice, da skupaj slavijo Boga. Koncert v Ljubljani pa je bil del večmesečne turneje This is the day! Roadshow, ki poteka od novembra po državah srednje Evrope, naslednji koncerti pa bodo na Hrvaškem. Glavni dogodek organizirajo v Budimpešti. Letošnji, jubilejni 20. koncert This is the Day! Stadion 2020 bo 18. julija. Organizatorji si prizadevajo, da bi bil ta osrednji dogodek največje slavilno srečanje v srednjeevropskem prostoru. Iz Slovenije bo prevoz na This is the Day! Stadion 2020 organizirala Katoliška mladina.

Foto: Matic Dolenc, Rok Černelič

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh