Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi na celonočno peš romanje k Mariji [FOTO]

Za vas piše:
Živa Dobrovoljc
Objava: 24. 06. 2023 / 18:05
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2023 / 18:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi na celonočno peš romanje k Mariji [FOTO]
Mladi med nočnim romanjem. FOTO: Ana Malovrh/Katoliška mladina

Mladi na celonočno peš romanje k Mariji [FOTO]

Tradicionalno romanje mladih na Brezje v zahvalo Mariji Pomagaj za preteklo študijsko leto, ki ga je organizirala Katoliška mladina, je letos potekalo s 23. na 24. junij. Ob 21. uri zvečer smo pred Zavodom svetega Stanislava v Šentvidu prejeli blagoslov za romanje in začeli našo celonočno romanje.

Kmalu smo začeli z molitvijo rožnega venca in litanijami Presvetega Srca Jezusovega. Po petih urah smo prispeli v Kranj-Zlato polje, kjer smo imeli skupno molitev pred Najsvetejšim. Nato smo že nekoliko utrujeni nadaljevali naše romanje iz Kranja do Brezij in med potjo zmolili še en skupen rožni venec.

Zbrani pred začetkom romanja pred Zavodom sv. Stanislava v Šentvidu. FOTO: Ana Malovrh/Katoliška mladina

Spovedovanje kar med romanjem

Ker smo imeli med hojo dovolj časa, je spovedovanje mladih potekalo med romanjem in tudi na koncu romanja. Na Brezje smo romarji prispeli med šesto in sedmo uro zjutraj in se okrepili s čajem. Nato smo skupaj s pomožnim ljubljanskim škofom Francem Šuštarjem ob 7. uri obhajali sveto mašo in se ob 8. uri z avtobusi odpeljali nazaj v Kranj in Ljubljano.

Pri maši na Brezjah. FOTO: Ana Malovrh/Katoliška mladina

Vtisi romarjev

Mlada romarka Brina je po romanju povedala: »Ob spodbujanju ljudi, ki jim je pot proti koncu povzročala veliko težavo, sem spoznala, kako veliko pomembnost ima prijateljska spodbuda tudi na romanju v življenju do nebes.« Ana je k temu dodala: »Fajn je bilo s celim telesom moliti in darovati svoje trpljenje ter se med hojo posvetiti kontemplativni molitvi.«

Še nekaj fotografij lahko najdete v spodnji fotogaleriji Ane Malovrh.


Kupi v trgovini

Ni poti nazaj
Duhovna rast
8,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh