Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje slovenskih mladih h Grozdetu [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 27. 05. 2023 / 09:55
Oznake: Mladi, Molitev, Svetniki, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2023 / 11:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romanje slovenskih mladih h Grozdetu [FOTO]
Procesija z lučkami k cilju, Marijini in Grozdetovi romarski cerkvi na Zaplazu. FOTO: Jože Potrpin

Romanje slovenskih mladih h Grozdetu [FOTO]

»Ti poznaš srce mlado«. To je bilo geslo romanja slovenskih mladih h Grozdetu na Zaplaz v petek, 26. maja, na predvečer slovesnega praznovanja godu blaženega Alojzija Grozdeta ob 100. obletnici njegovega rojstva in 80. obletnici smrti v t. i. Grozdetovem letu.

Zbor pri spominskem znamenju mučeniške smrti blaženega Grozdeta ob potoku Vejeršca na Mirni. FOTO: Jože Potrpin

Več kot štirideset mladih z duhovnikoma Matevžem Mehletom, voditeljem urada Katoliška mladina, in p. Gregorjem Kosom ter redovnicami se je zbralo pri spominskem znamenju mučeniške smrti blaženega Grozdeta ob potoku Vejeršca na Mirni in krenilo na peš pot z blagoslovom Andreja Golčnika, voditelja škofijskega odbora škofije Novo mesto za mladino, ki je tudi pripravil romanje.

Pred Grozdetov oltar z relikvijami so stopili z litanijami blaženega in molitvijo za njegovo kanonizacijo. FOTO: Jože Potrpin

Po dveh urah hoje pod vodstvom dolgoletnega romarja pohodnika Jakoša so že bili pri župnišču na Čatežu, od tam pa so se s pridruženim generalnim vikarjem novomeške škofije Petrom Kokotcem in še drugimi duhovniki v procesiji z lučkami podali k svojemu cilju, Marijini in Grozdetovi romarski cerkvi na Zaplazu. Pred Grozdetov oltar z relikvijami so stopili z litanijami blaženega in molitvijo za njegovo kanonizacijo.

Slavilni koncert priložnostno sestavljene inštrumentalno-vokalne skupine. FOTO: Jože Potrpin

V večernih urah so zatem spoznavali Grozdetovo življenje in svetost ob filmu Srce se ne boji, prisluhnili pričevanju Matica Vidica, slavilnemu koncertu priložnostno sestavljene inštrumentalno-vokalne skupine in se posvetili češčenju Najsvetejšega, nočno bedenje pa so izpolnili z osebno molitvijo, zjutraj zmolili še hvalnice in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

Več fotografij Jožeta Potrpina pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo za povečavo in nato drsenje s puščico v levo ali desno).

Kupi v trgovini

Razprodano
Mučenec Lojze Grozde
Svetniki
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh