Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi regruti okrasili vrh prvomajskega drevesa

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 04. 05. 2022 / 11:28
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2022 / 11:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi regruti okrasili vrh prvomajskega drevesa
Regruti so s krep papirjem okrasili vrh drevesa. FOTO: Jože Žerdin

Mladi regruti okrasili vrh prvomajskega drevesa

Na predvečer praznika dela, v soboto, 30. aprila, je bilo v središču vasi pri beltinskem gasilskem domu zelo veselo. Gasilci so namreč po dveh letih skupaj z letošnjimi regruti postavili mlaj.

Beltinski gasilci mlaj postavljajo že vrsto desetletij. Preden so ga začeli postavljati na zelenici pri gasilskem domu, so ga postavljali v beltinskem parku, kjer so pripravili tudi prvomajsko kresovanje.

Mlaj visok 22 metrov

Mlaj je visok 22 metrov in je pravi ponos prvemu maju. Gasilci so drevo pred gasilskim dom pripeljali iz bukovniškega gozda. Okrašeni mlaj bo v središču Beltincev stal do začetka junija, ko ga bodo podrli. Preden so gasilci postavili mlaj so mladi beltinski regruti stari 18 let okrasili vrh mlaja z trakovi in rožami iz krep papirja.

FOTO: Jože Žerdin

Izdelali več kot 200 trakov in rož

Pri krašenju vrha mlaja je sodelovalo 19 mladih regrutov, ki so v začetku leta v gasilskem domu pripravili delavnice, na katerih so iz krep papirja izdelovali trakove in rože, ki krasijo mlaj. Za izdelovanje trakov in rož iz krep papirja je Krajevna skupnost Beltinci prispevala material, mladi pa so zavihali rokave in skupaj z gasilci iz PGD Beltinci pripravili postavitev mlaja. Za okrasitev mlaja so naredili okoli 200 trakov in nekaj manj rož iz krep papirja. Vodja projekta izdelovanja trakov in rož iz krep papirja je bila Neja Tušak. Za letošnje beltinske regrute je bila to velika čast, da so se lahko staršem, gasilcem in ostalim krajanom Beltincev pokazali v lepi luči, saj so s tem, ko so dopolnili 18 let, postali polnoletni.

Nalaganje
Nazaj na vrh