Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi salezijanec iz Vietnama že na Rakovniku

Objava: 24. 12. 2021 / 06:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 23:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi salezijanec iz Vietnama že na Rakovniku
Joseph Nguyn Hau Duc je 28-letni Vietnamec. FOTO: Don Bosko Slovenija

Mladi salezijanec iz Vietnama že na Rakovniku

Potem ko je v začetku oktobra na Rakovnik prispel 27-letni Ugandčan Cyprian Mbaziira, prvi od treh mladih salezijancev, ki so bili izbrani za prihod v slovensko salezijansko inšpektorijo, se mu je v torek pridružil že drugi.

Po razrešitvi vseh ovir zaradi dovoljenj in zapor zaradi pandemije je v salezijansko skupnost na Rakovniku prišel mladi Joseph Nguyen Hau Duc iz Vietnama, ki sta ga sprejela inšpektor Marko Košnik in ravnatelj salezijanskega zavoda Rakovnik Peter Končan, sobratje skupnosti pa so mu pripravili majhno dobrodošlico, so zapisali na spletni strani Don Bosko Slovenija.

Rad bi bil misijonar, kot je bil Andrej Majcen. (Joseph Nguyen Hau Duc)

»Rad sem z mladimi, zlasti revnimi«

28-letni Joseph se je rodil v osemčlanski družini v pokrajini Dong Nai. V domovini je končal noviciat in dve leti filozofskega študija, nadaljnja formacijska pot ga čaka v Sloveniji. »S pogledom na Kristusa in po don Boskovi želji hočem prinašati veliko veselje drugim. Rad sem z mladimi, zlasti revnimi. Rad bi bil misijonar, kot je bil Andrej Majcen,« je poudaril Joseph.

Joseph je Majcnov »potomec«

»Če kdo, potem se tega prihoda gotovo najbolj raduje ravno vietnamski don Bosko, Božji služabnik Andrej Majcen. Lahko bi rekli, da je Joseph Majcnov 'potomec', saj je Andrej Majcen v Vietnamu vsadil salezijansko karizmo, katere sadovi ne usihajo,« so dopisali na spletni strani slovenskih salezijancev.

Nalaganje
Nazaj na vrh