Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi vabljeni na Trg sv. Petra v Vatikan

Objava: 22. 03. 2010 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi vabljeni na Trg sv. Petra v Vatikan

Papež se bo ob svetovnem dnevu mladih srečal z rimsko mladino

Svetovni dan mladih v katoliški Cerkvi letos obhajamo na škofijski ravni, kar velja tudi za rimsko škofijo. Rimski škof, papež Benedikt XVI., se bo ob tej priložnosti srečal z rimsko mladino na Trgu svetega Petra v Vatikanu.

Kot sporočajo prireditelji, je rimska škofija na molitveno bdenje pred cvetno nedeljo, ki ga pripravljajo v četrtek, na praznik Marijinega oznanjenja, povabila vse mlade med petnajstim in petintridesetim letom. Poleg rimskih župljanov se bo srečanja s papežem udeležilo tudi petsto mladih pripadnikov vojaških enot.

V letošnjem letu obeležujemo petindvajseto obletnico prvega svetovnega dneva mladih v Rimu in deseto obletnico praznovanj na univerzi Tor Vergata. V četrtek bodo mladi na Trg sv. Petra prinesli tudi križ svetovnega dneva mladih, ki zadnje tedne potuje po rimskih univerzah.

Sveti oče je svojo poslanico ob letošnjem svetovnem dnevu mladih objavil pred dobrim tednom dni (na naših spletnih straneh bo objavljena jutri), v njej pa spomni tudi na prvo poslanico ob prazniku mladih, ki jo je zapisal nekdanji papež Janez Pavel II. V sporočilu navaja besede mladega bogataša: 'Dobri učitelj, kaj naj storim, da bom deležen večnega življenja?' (Mr 10, 17)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh