Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi za Ukrajino: zbirajo za agregate

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 24. 03. 2022 / 13:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2022 / 14:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi za Ukrajino: zbirajo za agregate
Postna akcija mladih za Ukrajino. FOTO: Facebook

Mladi za Ukrajino: zbirajo za agregate

V pomoč prizadetim v vojni v Ukrajini se vključujejo tudi mladi Slovenci. Več organizacij v Mariboru zbira sredstva za nakup bencinskih agregatov. Dijaki dijaškega doma Janeza Boska pa bodo z zbranimi sredstvi pomagali salezijancem v Ukrajini.

Se lahko odpoveste čemu, kar ni tako nujno kot elektrika? S temi besedami več mladinskih organizacij iz Maribora mlade spodbuja k posebni postni akciji: k odpovedi in dobrodelnosti v duhu ljubezni do bližnjega. 

Do 10. aprila zbirajo denarna sredstva za Ukrajino, ki jih bodo namenili izključno za nakup bencinskih agregatov za namen uporabe v begunskih centrih. Želijo si, da bi zbrali za čim več agregatov, ki jih bodo zaradi lažje logistike kupili na Poljskem.


V akcijo so povezani Don Boskov center Maribor, Skavti Maribor 1, ŠOM Maribor, Združenje Animatorjev Oratorija in Študentska župnija Maribor.

Sredstva zbirajo na TRR: SI56 6100 0000 7345 769, namen: UKRAJINA – AGREGATI

Solidarnost dijakov iz Želimelj

Akciji zbiranja denarnih sredstev za pomoč Ukrajini se pridružujejo tudi v Dijaškem domu Janeza Boska v Želimljem. Dijaki so do včeraj zbrali 600 evrov, ki so jih predali Fundaciji Don Bosko, ki je v rednem stiku z ukrajinskimi salezijanci.


Pridružujejo pa se tudi drugim akcijam, tudi pri pomoči beguncem, ki prihajajo v Slovenijo. Pretekli teden so med drugim pristopili na pomoč pri čiščenju in urejanju prostorov v Angelinem domu v Ljubljani, kjer so nastanili družino iz Ukrajine.


Nalaganje
Nazaj na vrh