Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»S teboj mati Marija« na Mladinskem festivalu v Radencih

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 22. 08. 2023 / 09:00
Oznake: Duhovnost, Dogodek, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2023 / 09:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
»S teboj mati Marija« na Mladinskem festivalu v Radencih
Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf z mladimi na 2. Mladinskem festivalu v Radencih. FOTO: Sonja Kamplet Rotar

»S teboj mati Marija« na Mladinskem festivalu v Radencih

Škofijski odbor za mladino škofije Murska Sobota bo po vzoru Mladifesta iz Medžugorja v soboto, 26. avgusta organiziral že 3. Mladinski festival v Sloveniji. Gre za celodnevni dogodek, namenjen vsem generacijam s posebnim ozirom na mlade, ki bo potekal v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih. Pod geslom »S teboj, Mati Marija« se bodo priporočili Mariji, ki nam kaže pot do Jezusa.

Festival bodo sestavljale kateheze, pričevanja, molitve, adoracija, maša, ples in petje. Dogodek se bo začel ob 10. uri in zaključil s slavljenjem ob pol devetih zvečer. V katehezah bosta mlade nagovorila s. Ana Šuštar in medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić. V sklopu pričevanj bodo mladi prisluhnili trem različnim zgodbam o zakonskem življenju, ki jih bodo podelili gostje Mateja Količ, Polona in Tadej Stegu ter Jana in Leon Kuzma


Poleg duhovne hrane bo poskrbljeno tudi za telesno okrepčilo. Katehezam in pričevanjem bo sledila molitev rožnega venca, med katero bo priložnost za sveto spoved. 

FOTO: ŠOM Murska Sobota 

»Pri Mariji boste vedno našli mir«

Mladinski festival v osrčje svoje duhovnosti postavlja nebeško mater Marijo. Geslo »S teboj, Mati Marija« nagovarja mlade, naj se zaupajo Mariji, naj ji izročijo svoje težave, saj smo lahko po njej močni pričevalci za Kristusa. »Želimo si, da bi stavek S teboj, Mati Marija v mladih, ki se bodo udeležili Mladinskega festivala, odmeval še dolgo, da bi jim dajal pogum, da se zatečejo k njej, ko je težko, saj bodo pri njej vedno našli mir,« je povedala Petra Vinčec iz Škofijskega odbora za mladino (ŠOM).  

Letošnji festival bo ponujal veliko zanimivih katehez in pričevanj, skozi katera bodo lahko mladi okrepili svojo osebno vero. (Petra Vinčec)

V škofijskem odboru si prizadevajo, da bi mladim približali molitev rožnega venca, ki jo priporoča Marija.

Utrinki lanskega Mladinskega festivala. 

»Ko ne vemo, kako naprej, se zatečemo k Mariji«

»S Tabo Mati Marija – kakor vse nas nagovarja geslo mladinskega festivala, tudi mi želimo predvsem vsakemu izmed udeležencev podeliti prav to. Skupaj z Marijo smo na poti, skupaj z njo hodimo naprej, skupaj gremo skozi preizkušnje. Ko ne vemo stopiti koraka naprej, se zatečemo k Mariji. Kdo pozna bolje Jezusa, kot njegova mati Marija? Da bi bolje spoznali Jezusa samega, prosimo Marijo. Ona je naša mati in skupaj z njo smo na poti,« je povedal voditelj Aljaž Baša

Lepo vabljeni na Mladinski festival v Radence!

Kupi v trgovini

Rožni venec "Međugorje"
Rožni venci
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh