Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mlajši moški obtožen skrunitve več kanadskih cerkva

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 09. 2021 / 14:46
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2021 / 14:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mlajši moški obtožen skrunitve več kanadskih cerkva
Oskrunjenih je bilo 11 cerkva na območju Calgaryja. FOTO: Julie Debeljak/CBC

Mlajši moški obtožen skrunitve več kanadskih cerkva

Moškega iz Calgaryja so obtožili v povezavi z dvema poletnima primeroma vandalizma na cerkvenih objektih, ki sta sledila odkritju večjega števila grobov na območju nekdanjega katoliškega internata za otroke staroselcev v pokrajini Saskatchewan in nekdanje internatske šole blizu Kamloopsa na zahodu države.

Policija v Calgaryju je zaprosila za pomoč javnosti, potem ko je bilo okrog dneva Kanade, 1. julija, iz objestnosti poškodovanih in vandaliziranih 11 cerkva. V nekaterih primerih so storilci cerkve oskrunili z rdečimi in oranžnimi packami in številko 215, kar je policijo napeljalo na to, da je bil vandalizem odziv na odkritje grobov – v Kamloopsu so namreč v njih odkrili posmrtne ostanke 215 otrok.

Preiskava preostalih 9 primerov se nadaljuje

Na eni od cerkva je bila zapisana tudi številka 751, kolikor je bilo najdenih grobov v Saskatchewanu. Policija je sporočila, da je dveh primerov vandalizma oziroma prestopkov zoper verske objekte obtožen 23-letni Sebastian Rodriguez-Huerta, medtem ko se preiskava preostalih devetih primerov oskrunjenja cerkva, hkrati z istočasnim požigom verskih objektov, nadaljuje.

Kupi v trgovini

Ameriška predavanja
Filozofija in esejistika
9,01€
Nalaganje
Nazaj na vrh