Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Množični protesti proti novemu zakonu o splavu v Španiji

Objava: 08. 03. 2010 / 09:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Množični protesti proti novemu zakonu o splavu v Španiji

Protestnega shoda v Madridu minuli konec tedna se je po podatkih prirediteljev udeležilo okoli 600.000 ljudi

Na stotisoče ljudi je minuli konec tedna v španski prestolnici Madrid demonstriralo proti novemu zakonu o splavu. Po prvih podatkih prirediteljev se je protesta udeležilo okoli 600.000 ljudi, ki jih je na ulice priklicalo dvestosedemdeset različnih organizacij. Pod geslom 'Španija, Da življenju. V demokratični družbi prisluhnejo narodu' so protestniki zahtevali takojšnji umik spornega zakona.

Novi zakon je konec februarja potrdila še druga parlamentarna zbornica, senat, v veljavo pa naj bi stopil 5. julija letos. Po novem bo opravljanje splava dovoljeno do 14. tedna nosečnosti, izjemoma tudi do 22. tedna. Mladoletnice od šestnajstega leta dalje se smejo za opravljanje splava odločiti brez soglasja staršev.

Opravljanje splava je bilo v Španiji do sedaj kaznivo dejanje. Zakon, ki je bil v veljavi od leta 1985, je dovoljeval le tri izjeme: v primeru posilstva, napačnega razvoja zarodka, ali ob ogroženosti telesnega in duševnega zdravja bodoče matere. Potrdila o 'izjemnosti' primera tudi v preteklih letih ni bilo težko pridobiti...

Tudi katoliška Cerkev v Španiji ob sprejetju novega zakona načrtuje številne protestne akcije. 25. marca, na 'dan nerojenega življenja', bodo po vsej Španiji pričeli s kampanjo proti novemu zakonu. Generalni tajnik Španske škofovske konference, pomožni škof Juan Antonio Martinez Camino, je nove predpise poimenoval 'dovoljenje za ubijanje otrok'.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh