Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Močno neurje nad širšem območjem Ljubljane

Za vas pišejo:
M. M., K. Z.
Objava: 06. 07. 2022 / 07:23
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 16:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Močno neurje nad širšem območjem Ljubljane
Določeni predeli Ljubljane so se znašli pod vodo. FOTO: Zajem zaslona/Youtube

Močno neurje nad širšem območjem Ljubljane

Sinoči okoli 21. ure se je nad širšim območjem Ljubljane razširilo neurje z močnimi sunki vetra in ogromno količino padavin. Na območju Mestne občine Ljubljana je bilo po podatkih Gasilske brigade Ljubljana več kot 60 intervencij.

Ob 22. uri so se padavine začele počasi umirjati, a je število intervencij še vedno naraščalo. Gasilci in so imeli največ dela z odstranjevanjem vode iz zalitih kleti in odstranjevanjem podrtih dreves.

Ogromna količina dežja

Po podatkih Agencije RS za okolje je v prestolnici med 20. in 22. uro padlo 45 mm dežja. Na severni ljubljanski obvoznici je zaradi sanacije po neurju zaprt vozni pas med priključkoma Ljubljana sever, Celovška cesta in Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi, Štajerski, so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Neurje tudi nad delom Vipavske doline in Krasa

Že včeraj popoldne je sicer močno neurje zajelo del Vipavske doline in Krasa. Precej škode je predvsem v vinogradih in na njivah. Nevihte so sicer divjale tudi drugod po državi, na Štajerskem je bilo podrtih nekaj dreves in poškodovanih nekaj objektov.

Zalilo zdravstvena domova in UKC Ljubljana

Med drugim je neurje zalilo zdravstvena domova Vič in Šiška in del UKC Ljubljana, poroča uprava za zaščito in reševanje. V intervencijah je posredovalo 20 gasilskih enot.

Prometnoinformacijski center poroča, da je na severni ljubljanski obvoznici zaradi sanacije po neurju zaprt vozni pas med priključkoma Ljubljana sever, Celovška cesta in Industrijska cona Šiška proti Štajerski. Na zahodni in severni ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi zato nastaja zastoj in s tem zamude med 20 in 25 minutami.

Sanacija vozišča na obvoznici pri priključku Celovška cesta se je začela ponoči ob 1.30 uri in bo predvidoma trajala do konca tedna. 

FOTO: Twitter DARS

Danes še vedno kakšna ploha in nevihta

Po napovedih Arsa danes popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do okoli 31 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bodo ponekod manjše krajevne padavine, popoldne pa bodo nevihte prehodno zajele večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem do 30 °C.


Nalaganje
Nazaj na vrh