Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blaž Švab: Naj naša srca z dobrimi željami žarijo tudi avgusta ali oktobra

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 12. 2022 / 05:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2022 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blaž Švab: Naj naša srca z dobrimi željami žarijo tudi avgusta ali oktobra
Pevec Blaž Švab. FOTO: Promo Modrijani

Blaž Švab: Naj naša srca z dobrimi željami žarijo tudi avgusta ali oktobra

»Ves čas zelo veliko nastopamo. Prav oder nam daje največ kondicije«, o obremenjenosti z nastopi v decembru pravijo člani zasedbe Modrijani, ki se kljub obilici dela zelo radi odzovejo tudi klicu dobrodelnosti.

V adventnem času, ki nas pripravlja na prihod božiča, Modrijani opažajo, da so ljudje načeloma bolj prijazni. »Kot da bi jih prazniki opominjali na to, da je prijazna in topla beseda res pogosto podcenjena, v svojem bistvu pa najbolj dragocena,« pravi pevec Modrijanov Blaž Švab.

Nastopajo trikrat tedensko

Modrijani ves čas zelo veliko nastopajo, a prav to jih drži pokonci. Prav tako povezanost, da drug drugemu pomagajo, tudi na odru. »Vedno nekdo vleče naprej voz, tudi ko je nekdo v slabi koži,« pripoveduje Blaž: »Nastopamo po trikrat tedensko. A zelo reguliramo nastope in obveznosti, ker ob Modrijanih vsi še nekaj počnemo in delamo.«

Modrijani so na sceni že več kot dve desetletji. FOTO: Promo Modrijani

Modrijani so kot družina

Modrijani sebe vidijo kot družinsko zgodbo in jo ne nek način enačijo z ekipo. »Gre za varen prostor rasti. Kjer je dovoljena iskrenost, kjer je dovoljena pristnost, kjer imaš dovolj časa, več let, da se lahko ob drugih razvijaš in napreduješ kot osebnost. Ta kontinuiteta, to trajanje, je izredno pomembno,« poudarja Švab, ki se mu zdi pomembno, da se družina oziroma ekipa ne razbije ob najmanjših in tudi ne ob največjih konfliktih.

»Družina oziroma ekipa mora vzdržati največje pretrese in brodolome. Samo tako lahko pride do neke osebnostne rasti in splošnega občutka varnosti. Družina ni prostor, kjer gre vse le lepo, družina mora nuditi prostor tudi, ko gre vse narobe. Tako smo rastli Modrijani.«

FOTO: Promo Modrijani

Ko pomagaš sebi, pomagaš tudi drugim

Modrijani ob številnih nastopih najdejo čas tudi za dobrodelnost, zato se z veseljem udeležujejo dobrodelnih koncertov. V zadnjem času so med drugim nastopili na Klicu dobrote, ki ga organizira Slovenska karitas, odzvali pa so se tudi vabilu na Miklavžev koncert Zavoda Antona Martina Slomška iz Maribora. Pomoč drugim »je vedno tudi pomoč sebi. Ko pomagaš drugemu, njega opolnomočiš, on ali ona pa lahko pomaga svoji družini in celotni skupnosti. Skupnosti, v kateri bivamo vsi mi, tudi Modrijani. Želimo si zadovoljne skupnosti, na nastopih pa srečnih ljudi. Pomoč ni enosmerna cesta, je vedno krožišče«.

Zakaj bi bil samo december mesec voščil in lepih želja?

Kot ugotavlja glasbenik in voditelj Blaž Švab, v decembru hitimo z vsemi voščili in željami, kot da je le ta mesec v letu namenjen temu. »Veste, česa si želim? Da bi naša srca z dobrimi željami in voščili žarela tudi v avgustu ali oktobru in še kdaj vmes. Za številne je božič tudi kdaj drugič. Številni so se znova rodili, ko so denimo premagali težko preizkušnjo, bolezen ali nesrečo. Božič naj bo vodilo in način življenja,« je za spletno Družino še povedal Švab.

Nalaganje
Nazaj na vrh