Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Moli, upaj in ne skrbi!«

Za vas piše:
M P
Objava: 23. 09. 2011 / 10:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Moli, upaj in ne skrbi!«

Danes goduje sv. Pater Pij iz Pietrelcine, saj je na današnji dan pred 43 leti odšel k nebeškemu Očetu, star 81 let. Najbolj poznan je po stigmah, Kristusovih ranah, bil je dober spovednik, imel je dar bilokacije in skrbel je za bolne.

Danes goduje sv. Pater Pij iz Pietrelcine, saj je na današnji dan pred 43 leti odšel k nebeškemu Očetu, star 81 let. Najbolj poznan je po stigmah, Kristusovih ranah, daru bilokacije in skrbi za bolne; bil je dober spovednik.

Duhovnik je postal pri 23-ih letih in se kmalu uveljavil kot duhovni voditelj. Za Za duhovno rast je imel pet pravil: tedenska spoved, vsakodnevno obhajilo, duhovno branje, meditacija in preiskovanje vesti. Tedensko spoved je primerjal s tedenskim brisanjem prahu po sobi. Njegov nasvet o praktični koristnosti teologije je velikokrat povzel v njegov zdaj že znani rek: "Moli, upaj in ne skrbi." Kristjane je usmerjal tako, da bi v vsaki stvari prepoznavali Boga in imeli takšne želje, ki bi bile v skladu z božjo voljo.
Bil je šibkega zdravja, trpel je tudi duševno. 1956. Leta je ustanovil bolnišnico »Dom za razbremenitev trpečih«, ki se danes imenuje »Hiša patra Pija«. Obiskal jo je tudi papež Benedikt XVI. Bolnišnice so na splošno prostori, kjer se vprašamo, zakaj trpimo, zakaj ne cenimo zdravja, dokler ga ne izgubimo, kdo nas lahko reši trpljenja? Pater Pij je poznal vsa ta vprašanja, zato je ob prvi obletnici bolnice dejal, da naj bolniki, zdravniki in duhovniki postanejo rezervoarji ljubezni; več ljubezni kot bo v ljudeh, laže jo bomo prenesli na druge.

Povabljeni ste tudi k ogledu kratkega videa o poslanstvu patra Pija: http://www.youtube.com/watch?v=mlwUcR7HE6M&feature=player_embedded#!

Nalaganje
Nazaj na vrh