Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Molite za žrtve in morilce!"

Objava: 10. 03. 2009 / 13:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Molite za žrtve in morilce!"

Ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference mons. Alojz Uran je ob dogodkih, povezanih z odkritjem v Barbarinem rovu v Hudi Jami, na verne naslovil vabilo, naj molijo za žrtve medvojnih in povojnih pobojev ter njihove morilce.

“Odkritje novega množičnega grobišča v rudniškem rovu v Hudi jami pri Laškem je razkrilo strahoto revolucionarnega nasilja po koncu druge svetovne vojne in je pretreslo javnost,” je v vabilu zapisal nadškof Uran in nadaljeval: “Od državnih ustanov pričakujemo, da bodo glede evidentiranja in odkrivanja prikritih grobišč ter poprave krivic izpolnile svojo dolžnost. Kristjani smo poklicani, da pri procesu sprave sodelujemo. Povabljeni smo, da za žrtve in njihove morilce molimo.”

Župnije v Cerkvi na Slovenskem je predsednik SŠK povabil, naj v postnem času v ta namen pripravijo primerno spravno pobožnost. Napovedal pa je tudi osrednjo komemoracijo, ki jo bo vodil nadškof msgr. dr. Anton Stres, apostolski administator celjske škofije, in bo v nedeljo, 29. marca 2009, ob 15.00. Kraj bo sporočen naknadno.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh