Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev cerkvenega učitelja sv. Bonaventura

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 19. 07. 2021 / 14:19
Oznake: Duhovnost, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2021 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitev cerkvenega učitelja sv. Bonaventura
Naj mojo dušo vedno žeja po Tebi, viru življenja. FOTO: Oton Naglost.

Molitev cerkvenega učitelja sv. Bonaventura

Naj vas poglobljena molitev sv. Bonaventure, ki goduje 15. julija, spremlja v teh poletnih dneh.

Presuni, presladki Gospod Jezus, globino in notranjost moje duše z najslajšo in najzdravilnejšo rano svoje ljubezni, z resnično in čisto in najsvetejšo apostolsko ljubeznijo, da bo moja duša medlela in se topila vedno v ljubezni in koprnela edinole po tebi; po tebi naj hrepeni in koprni po tvojem bivališču, želi biti razvezana in bivati pri tebi.

Daj, da bo moja duša čutila lakoto po tebi, angelskem kruhu, okrepčilu svetih duš, po našem vsakdanjem, nadnaravnem kruhu, ki ima v sebi ves sladki okus in vso blago radost.

Tebe, ki žele vate zreti angeli, naj bo moje srce vedno lačno in naj tebe uživa in s tvojim sladkim okusom naj se napolni notranjost moje duše. Naj jo vedno žeja po tebi, viru življenja, viru modrosti in vednosti, viru večne luči, potoku slasti, obilju hiše božje.

K tebi naj se obrača, tebe išče, tebe najde, k tebi hiti, k tebi dospe, o tebi premišljuje, o tebi govori in vse dela v hvalo in slavo tvojega imena s ponižnostjo in razsodnostjo, z ljubeznijo in veseljem, z lahkoto in občutjem, z vztrajnostjo do konca. 

Ti sam bodi vedno vsa moja nada, vse moje zaupanje, moje bogastvo, moje veselje, moja prijetnost, moja radost, moj pokoj in moja tolažba, moj mir, moja miloba, moja dišava, moja sladkost, moja hrana, moje okrepčilo, moje pribežališče, moja pomoč, moja modrost, moj delež in moja posest, moj zaklad, v katerem naj bosta stalno in trdno in nepremakljivo vedno ukoreninjena moj duh in moje srce. Amen.

Nalaganje
Nazaj na vrh