Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveni dan za nerojene

Objava: 30. 12. 2013 / 10:50
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitveni dan za nerojene

Na praznik nedolžnih otrok v Cerkvi na Slovenskem obhajamo Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje.

Na današnji praznik nedolžnih otrok v Cerkvi na Slovenskem obhajamo Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje, poročajo pri Radiu Ognjišče. Škofje so se za ta korak med drugim odločili tudi zato, ker je bilo v Sloveniji po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 opravljenih 381.713 umetnih splavov.

Papež Benedikt XVI. je 27. novembra 2010 v baziliki sv. Petra v Rimu vodil molitveno bdenje z naslovom Vigilija za vse porajajoče se človeško življenje, kar je sovpadalo z večernicami pred prvo adventno nedeljo, postavljeno v obdobje pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa. Ob tej priložnosti je Benedikt XVI. vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in na ta dan tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah. Tako so tudi po slovenskih škofijah prirejali molitvene ure in maše, kamor so posebej povabili družine, zakonske skupine in molivce za življenje.

Kot še navaja Radio Ognjišče, smo v Cerkvi na Slovenskem omenjeno pobudo nadaljevali tudi v naslednjih letih. Škofje so marca lani sprejeli sklep, da bo 28. december, praznik nedolžnih otrok, v Cerkvi na Slovenskem odslej posvečen spominu in molitvi za nerojene otroke. Valentina Pikelj iz Zavoda Božji otroci je ob tem povedala: »Naša družba nerojenemu človeku na priznava temeljne pravice do življenja. Zato manjka 700.000 Slovencev. Večajo se trpljenje, žalost, nasilje, duševne bolezni, razkroj vrednot, ugašata volja in upanje. Molitev je dejanje vere, upanja in ljubezni. Molitev lahko premika gore. Vsak lahko moli. Povežimo se na ta dan v molitvi za nerojene po župnijah, v duhu, da bo vsak Slovenec od spočetja naprej dobrodošel, da bomo blagoslovljen narod

V kapeli Božjega usmiljenja in nedolžnih otrok od četrtka zjutraj v ta namen poteka neprekinjeno češčenje Najsvetejšega, ob 15.30 pa pred ljubljansko porodnišnico prirejajo molitveni shod.

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh