Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Moliva, da se sin vrne. Prosiva, pomagajte!«

Za vas piše:
Tomaž Erzar
Objava: 09. 08. 2018 / 05:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2018 / 08:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Moliva, da se sin vrne. Prosiva, pomagajte!«

»Moliva, da se sin vrne. Prosiva, pomagajte!«

Pogovor s Susan Stone in Allanom Luskinom, staršem pogrešanega Jonathana Luskina.

Ena zadnjih fotografij pogrešanega Jonatana Luskina

Od 22. junija je v Sloveniji pogrešan Američan, 25-letni Jonathan Luskin. Družina ga je nazadnje videla in slišala, ko se je 22. junija na Dunaju vkrcal na vlak proti Ljubljani, kasneje ta dan pa je bil njegov telefon še aktiven v Ljubljani. Ko so ugotovili, da je pogrešan, je njegov oče takoj začel akcijo, klical je ameriško veleposlaništvo v Ljubljani, policijo in celo FBI. Starša sta po neuspešnih iskanjih slovenske policije pripotovala v Slovenijo.

Pri iskanju mami Susan Stone in očetu Allanu Luskinu pomaga tudi njihov osebni prijatelj Tomaž Erzar. Postavil jima je tri vprašanja.

Nam lahko poveste, kaj se je zgodilo 22.6. ko so Jonathana zadnjič videli v Ljubljani?

Jonathan se je tisti dan z vlakom pripeljal v Ljubljano z Dunaja, ter naslednje jutro, 23.6., odšel iz hostla, kjer je prenočil, v smeri Triglavskega narodnega parka. Od takrat ni uporabljal niti kreditne kartice niti telefona.

Kako vama lahko pohodniki in pa vsakdo, ki vama bi hotel priskočiti na pomoč, pomaga?

Jonathan je mlajši moški, star 25 let, nosi očala in lahko se je zgodilo, da je padel na ali ob običajni označeni poti. Nosil je manjši nahrbtnik in svetlo modro jakno. Kakršnakoli sled nama bo v veliko olajšanje, pogrešamo ga že dolgo in vsa naša družina živi v izjemni negotovosti.

Morda še besedo o Jonathanu in vajinem bivanju tukaj.

Jonathan je rad preživljal prosti čas v naravi in iskal izzive. Čuti z soljudmi in ima velik občutek za družbeno pravičnost. Midva bi rada, da bi v življenju našel ljubezen in si ustvaril družino in vzgojil otroke, ki bi bili tako prijazni in čuteči kot je on. Čeprav je upanje na njegovo srečno vrnitev čedalje manjše, sva optimistična in moliva zanj. V teh dneh se je najina vera v človeškost utrdila, sočutje ljudi tukaj v Sloveniji se naju je dotaknilo, zahvaljujeva se za vse pozitivne misli in molitve, in upava, da bova kos tudi temu, kar je morda doletelo Jonathana.


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh