Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Monti na poslovilni avdienci pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 02. 2013 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Monti na poslovilni avdienci pri papežu

Po mnenju predsednika italijanske vlade je za papežev odstop odločilna prihodnost Cerkve.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto zvečer v avdienco sprejel trenutnega predsednika italijanske vlade Maria Montija. »Profesor Monti je papežu še enkrat izrazil hvaležnost in naklonjenost italijanskega naroda za njegovo cenjeno versko in moralno služenje katoliški Cerkvi«, kot so po srečanju sporočili iz Vatikana. Obenem se je italijanski premier svetemu očetu zahvalil za njegovo 'pozornost do problemov in upov Italije in Evrope'. Srečanje je po navedbah vatikanskega tiskovnega urada minilo v izredno prisrčnem ozračju.

Kot je nato časnikarjem na tiskovni konferenci pojasnil še sam premier, je s papežem razpravljal o nalogah Italije in Evrope v tem težkem položaju. Na zadnjem srečanju je po lastnih navedbah Benedikta XVI. doživel kot 'izjemno sproščenega'. Papežev odstop je »dejanje moža z mislijo na prihodnost ustanove, ki jo vodi. S popolno jasnostjo je izrazil svoje mnenje, da mu ni do izkazovanja moči, ampak mu gre za blagor Cerkve in blagor njegovega naslednika, ki bo Cerkev vodil v prihodnosti«, je pojasnil premier Monti.

Ob slovesu je Monti svetemu očetu še izrazil upanje, da bi lahko tudi v prihodnosti nadaljevala z intelektualnim in prijateljskim dialogom.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh