Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evakuacija sodelavca SV ni več mogoča

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 08. 2021 / 18:21
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 11:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evakuacija sodelavca SV ni več mogoča
31. avgust je vse bližje. FOTO: Vatican Media

Evakuacija sodelavca SV ni več mogoča

V torek, 31. avgusta, se izteče rok za evakuacijo civilistov iz Afganistana. Kot so povedali na slovenskem obrambnem ministrstvu, pa razmere v Kabulu ne omogočajo več varne evakuacije slovenskega sodelavca Slovenske vojske.

Z Ministrstva za obrambo RS so sporočili, da si po uspešni evakuaciji družine enega lokalnega sodelavca Slovenske vojske iz Afganistana konec prejšnjega tedna to še vedno prizadeva, da bi pri umiku na varno pomagali tudi družini drugega lokalnega sodelavca. »Po več poskusih, da bi družino varno prepeljali na kabulsko letališče, v luči zaostrenih varnostnih razmer ob nedavnem terorističnem napadu na letališče, to žal ni več mogoče,« pravijo na ministrstvu.

Umik iz Afganistana, nato v Slovenijo

Kot so zapisali na ministrstvu, bodo lokalnemu sodelavcu Slovenske vojske in njegovi družini še naprej pomagali, da bi se vsi člani družine varno umaknili iz Afganistana in nato v Republiko Slovenijo, ki jim je že zagotovila pravni status za prihod in bivanje v naši državi. »Zaradi zagotavljanja varnosti lokalnega sodelavca in njegove družine podrobnejših informacij tudi v prihodnje ne bomo posredovali,« so še dodali na MORS-u.

Države končujejo evakuacijo

Združeno kraljestvo je od 13. avgusta iz Kabula evakuiralo 14.543 ljudi, podatke britanskega obrambnega ministrstva navaja STA, medtem ko so Francozi na varno prepeljali približno 2600 ljudi. Američani so sicer od sredine avgusta skupaj z zaveznicami iz Kabula evakuirale 112.000 ljudi. 

Biden svari pred novim napadom

Ameriški predsednik Joe Biden je po poročanju številnih medijev napovedal, da je nov teroristični napad v Afganistanu možno pričakovati v naslednjih urah, zato je pozval ameriške državljane, naj zapustijo kabulsko letališče. Umik vseh ameriških enot naj bi bil sicer zaključen v torek, ko se tudi izteče rok za evakuacijo.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh