Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh Kiril I. ceni japonsko kuhinjo

Objava: 24. 09. 2012 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh Kiril I. ceni japonsko kuhinjo

Patriarha ruske pravoslavne Cerkve je v Tokiu sprejel tudi japonski cesar Akihito.

Patriarh Kiril I., poglavar ruske pravoslavne Cerkve, v japonski kuhinji s sušijem, jedmi iz surovih ali dimljenih rib, surovih morskih sadežev, halog in tofuja, pomembno kulturno dobrino. Med njegovim prvim obiskom na Japonskem leta 1969 so se mu te jedi še upirale, je po cerkvenih navedbah izjavil med svojim obiskom v Tokiu minuli teden: “Ta šok je bil tako pozitiven, da mi je odtlej japonska kuhinja ljubša od marsikatere druge svetovne kuhinje.” Japonska gastronomija je po besedah Kirila I. ‘pomemben del kulture in izvrsten ambasador Japonske po celem svetu’.

Moskovski patriarh je iz japonske prestolnice odpotoval v Vladivostok, med obiskom na Japonskem pa ga je med drugim sprejel tudi tamkajšnji cesar Akihito.

To je bilo že osmo potovanje Kirila I. v sosednjo Japonsko. Povod za tokratni obisk je bila stota obletnica smrti svetega Nikolaja, ustanovitelja japonske pravoslavne Cerkve.

Število pravoslavnih vernikov na Japonskem se vrti okoli petdeset tisoč. Združeni so v treh eparhijah oz. škofijah. Leta 1970 je Moskovski patriarhat pravoslavni Cerkvi na Japonskem priznal avtonomijo. Leta 2005 so v Tokiu v bližini vstajenjske stolnice ustanovili prvi pravoslavni moški samostan na Japonskem.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/C4BC6E1FF9493D17C1257A700026FF9D?OpenDocument

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh