Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh premagal odpor do družbenih omrežij

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 05. 2015 / 10:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh premagal odpor do družbenih omrežij

Ruska pravoslavna Cerkev ima že od leta 2010 lastni kanal na portalu YouTube.

Kiril I., 68-letni patriarh ruske pravoslavne Cerkve, je končno premagal svoj odpor do družbenih omrežij na medmrežju. Na največjem rusko govorečem omrežju »VKontakte« je odpel svojo spletno stran, ki je po navedbah Moskovskega patriarhata naletela na izjemen odziv. Tri dni po vklopu naj bi si jo ogledalo že okoli milijon uporabnikov, ruski mediji poročajo s sklicevanjem na »VKontakte«, »sorodniku« Facebooka z okoli 280 milijoni uporabnikov.



Ruski cerkveni voditelj je v kratkem času pridobil tudi okoli 84.000 sledilcev. Po navedbah pristojnih tovrstnega odziva na začetku ni doživela še skoraj nobena druga stran. Leta 2013 je patriarh Kiril I. duhovnike še svaril pred »skušnjavami medmrežja« in jih pozival, naj čim manj »surfajo« po spletu.

Patriarhova stran pa je bila pospremljena tudi s sarkastičnimi komentarji, ki so jih na strani objavili proticerkveni uporabniki. Te komentarje so po navedbah medijev izbrisali. Ruska pravoslavna Cerkev ima že od leta 2010 lastni kanal na portalu YouTube, svojega Twitter računa pa zaenkrat še ni odprla.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh