Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh sprejel kardinala Pouparda

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 11. 2012 / 08:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh sprejel kardinala Pouparda

Srečanje ob mednarodnem simpoziju o vprašanjih sodobnega bančništva in finančnih sistemov.

Moskovski patriarh Kiril I. se je v Moskvi sestal s častnim predsednikom Papeškega sveta za kulturo, kardinalom Paulom Poupardjem. Kot sta ob koncu tedna poročala Radio Vatikan in ustanova ‘Pro Oriente’, je do srečanja prišlo ob mednarodnem simpoziju z naslovom ‘The New Grand Anti-Crisis Strategy - Social and Moral Dimensions’(Nova velika protikrizna strategija – družbene in moralne razsežnosti).

Na dnevnem redu srečanja, ki so se ga udeležili tudi različni cerkveni predstavniki in predstavniki finančnega sveta, so bila etična vprašanja, s katerimi se v današnjem času soočajo sodobni bančni in finančni sistemi. Sogovorniki so spregovorili tudi o strategijah, ki bi jih morali upoštevati Cerkev in širša družba za podporo najbolj prizadetim.

Kiril I. se je s kardinalom Poupardjem sestal že maja 2006 na Dunaju, takrat še kot metropolit in vodja urada za zunanje zadeve pri Moskovskem patriarhatu, na srečanju ‘Podarimo Evropi eno dušo’, ki ga je priredila ustanova ‘Pro Oriente’ v sodelovanju s Papeškim svetom za kulturo in uradom za zunanje zadeve pri Moskovskem patriarhatu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh