Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mučenec Lojze Grozde

Objava: 25. 05. 2010 / 06:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mučenec Lojze Grozde

Vabilo na predstavitev knjige Berte Golob Mučenec Lojze Grozde.

Vabilo na predstavitev knjige:


Berta Golob
Mučenec Lojze Grozde


Konec leta 2009, ko se je že vedelo, da se postopek za razglasitev Lojzeta Grozdeta za mučenca v Rimu približuje h koncu, smo se v založbi Družina odločili, da izdamo novo knjigo o njem. Obrnili smo se na prof. Berto Golob, ki je že doslej napisala nekaj odmevnih besedil o Grozdetu, in jo prosili, naj v novi knjigi predstavi prvega slovenskega mučenca na način, da bo razumljiv in privlačen za današnje bralce, zlasti mlajše. Lojze Grozde naj postane njihov vzornik in priprošnjik.

Nova knjiga z naslovom Mučenec Lojze Grozde in s podnaslovom Jaz sem neskončno drevo, vzetim iz Gozdetove poezije, je izšla te dni. Avtorica je v njej izpostavila nekatere značilnosti iz Grozdetovega življenja, ki so ga najbolj določale in tudi pripeljale do njegove nasilne smrti. S tem pa se njegova zgodba ne konča, temveč nadaljuje in bo svoj vrh dosegla 13. junija 2010 v Celju, ko bo Lojze Grozde razglašen za blaženega in prvega slovenskega mučenca.


Predstavitev bo v četrtek, 27. maja, ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.
Knjigo bodo predstavili avtorica Berta Golob, postulator Grozdetovega procesa mag. Igor Luzar in dosedanji urednik knjižnega programa dr. Janez Gril.

Vabljeni!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh