Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muslimani praznujejo ramazanski bajram

Za vas piše:
STA
Objava: 17. 07. 2015 / 08:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Muslimani praznujejo ramazanski bajram

Bajram je za muslimane priložnost, da se po mesecu dni posta poveselijo s svojo družino in prijatelji.

Številni muslimani po svetu so danes s posebno molitvijo v mošejah in na prostem začeli tridnevno praznovanje ramazanskega bajrama, ki sledi postnemu mesecu ramazanu. Po navedbah tujih agencij se je praznovanje začelo v najmanj dvanajstih večinsko muslimanskih državah.



Začetek in konec ramazana, ki traja 29 dni, sta odvisna od tega, kdaj je na nebu prvič po mlaju videti Lunin krajec. Zaradi tega se države lahko v zadnjem hipu odločijo, kdaj bodo razglasile konec ramazana.

Da se je ramazan končal v četrtek, je med drugim sporočila Savdska Arabija. Praznovanja so se danes začela še v Bahrajnu, Egiptu, Indoneziji, Jordaniji, Kuvajtu, Libanonu, Katarju, na palestinskih ozemljih, v Siriji, Združenih arabskih emiratih in Jemnu. Ramazanski bajram je danes začela praznovati tudi islamska skupnost v Sloveniji.

V Omanu in Maroku so sporočili, da se bo praznovanje ramazanskega bajrama pri njih začelo v nedeljo.

Ramazanski bajram, ki sledi mesecu posta, je za muslimane priložnost, da pozabijo na morebitne zamere in se po mesecu dni posta in duhovnega napredovanja poveselijo s svojo družino, prijatelji, sodelavci ali sosedi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh