Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muzej Madame Tussauds odslej tudi v Dubaju

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 20. 10. 2021 / 13:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 13:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Muzej Madame Tussauds odslej tudi v Dubaju
Vhod v londonski muzej FOTO: Wikipedia

Muzej Madame Tussauds odslej tudi v Dubaju

Londonski muzej voščenih lutk Madame Tussauds je odprl prvo izpostavo v arabskem svetu, in sicer v Dubaju, kjer upajo, da bodo na Expo 2020 privabili milijone turistov.

Po navedbah STA je na ogled 60 voščenih lutk, med njimi recimo lutki nogometaša Lionela Messija in pevke Rihanne, ter 15 lutk območnih zvezdnikov.

Prvi muzej Madame Tussauds so odprli leta 1835 v Londonu, kjer premorejo kar 250 voščenih skulptur, ki letno privabijo na milijone obiskovalcev. Blagovna znamka muzeja ima manjše podružnice tudi v ZDA, Evropi in Aziji.

Prvi muzej Madame Tussauds so odprli leta 1835 v Londonu.

Direktor dubajskega Muzeja Madame Tussauds Sanaz Kollsrud je v izjavi za medije povedal, da so vrata tamkajšnje podružnice odprli 14. oktobra letos, v bližini Expa 2020. Dodal je, da so na ogled postavili voščene podobe posameznikov in posameznic, ki so priljubljeni na tem območju, tako na mednarodni kot na območni ravni, pričakujejo pa, da bo muzej pritegnil domače in tuje goste.

Kot še poroča STA, se v Dubaju zaradi omejenih zalog nafte vse bolj osredinjajo na razvoj turizma in zabaviščnega sektorja. V mestu upajo, da bo šestmesečna razstava Expo 2020 Dubai, ki je po enoletni zamudi na ogled od 1. oktobra, privabila na milijone obiskovalcev in s tem spodbudila tamkajšnje gospodarstvo, ki ga je prizadela epidemija koronavirusne bolezni.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh