Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na 5. Festivalu družin več kot 10.000 ljudi

Objava: 23. 05. 2011 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na 5. Festivalu družin več kot 10.000 ljudi

Ob prazniku družin sporočilo vsem odgovornim v naši državi, ki krojijo usodo družine: dajte nam možnost normalnega življenja in razvoja!

V organizaciji Zavoda iskreni.net, največje družinske organizacije v Sloveniji, je včeraj Termah Olimia potekal jubilejni, že 5. Festival družin. Po podatkih prirediteljev se je na festivalu zbralo več kot deset tisoč ljudi, skupno prek dva tisoč petsto družin. Ključni cilj festivala je medsebojno druženje ter okrepitev zavedanja o pomenu lastne družine in oblikovanja kakovostnih družinskih odnosov. Letošnje sporočilo pa je namenjeno tudi vsem odgovornim v naši državi, ki krojijo usodo družine: prenehajte eksperimentirati z družino, dovolj je prerekanja in ideoloških razprav, dajte družinam možnost dostojnega življenja in razvoja!

Igor Vovk, direktor Zavoda iskeni.net, je ponosno pospremil odprtje že 5. festivala po vrsti: »Festival družin je dokaz, da si družine znamo vzeti čas zase in lahko zaživimo iz svojih potencialov, če nam le okolje to dopušča. Festival družin je praznik, znamenje življenja, znamenje, da so družine prihodnost naše družbe.« Polonca Sokol, vodja projekta, pa je izjavila: »Toliko družin na istem mestu, toliko otroškega vrvenja in živžava, napolni človeka s posebno energijo. Festival mi osebno da moči, da še dolgo po tej nepozabni nedelji čutim, kako pomembna je družina.

Festival je skupaj z družino obiskal tudi ambasador iskreni.net Boštjan Romih, ki je prisotne tudi pozdravil in jim zaželel čim bolj polno doživet družinski dan.

Festival družin, ki sta ga odprla Maja Triler in Gino, je letos že petič ponudil pester celodnevni program. Po dopoldanski sveti maši so obiskovalci tako uživali ob glasbenih in plesnih nastopih, cirkuških in lutkovnih predstavah, sodelovali pa so lahko v številnih igrah za vso družino. Med drugimi je za otroško rajanje poskrbela tudi Manca Špik. Organizatorji so za otroke priredili tudi povsem posebno Dogodivščino, kjer so se mladi obiskovalci srečali z Robinom Hoodom. Pravljični junak jih je popeljal v svet »poštenih lumparij«, kjer jim je zaupal svoje težave, ki jih ima z Dolgobradcem, skupaj pa so se soočili tudi s kuhanjem čarobnih napitkov in lovom. Najmlajši so poleg tega lahko prisluhnili tudi različnim pravljicam, medtem ko so se starši udeležili predavanj o zdravju in vzgoji otrok.

Neprofitni festival, ki ga oblikuje prek sto prostovoljcev in je največja prireditev v Sloveniji ob mednarodnem dnevu družine, ima tudi dobrodelni značaj. Letos so sredstva zbirali za socialno ogroženo osemčlansko družino.

Poročilo o včerajšnji prireditvi objavljamo s posredovanjem zavoda iskreni.net.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh