Zapri
Iskanje

Na 7. festivalu družin več tisoč udeležencev

Za vas piše:
M. M. Š. / iskreni.net
Objava: 17. 06. 2013 / 10:02
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Na 7. festivalu družin več tisoč udeležencev

Na 7. festivalu družin več tisoč udeležencev
Minuli konec tedna je Rogla gostila slovenske družine, program v organizaciji Zavoda iskreni.net pa je obsegal družbeno-rekreativne dejavnosti, zabavo in izobraževanje za vso družino.
Na Rogli je minuli konec tedna minil 7. Festival družin v organizaciji Zavoda iskreni.net in ob sodelovanju nekaterih drugih družinskih organizacij.

Festival se je pričel v soboto, 15. junija, z družabno-rekreativnim programom. Prvi dan je bil namenjen predvsem sproščenemu druženju družin ob različnih športnih in družabnih igrah. Mešane ekipe staršev in otrok so tekmovale v malem nogometu, družine so se pomerile na družinskem teku, otroci pa med drugim v skakanju v žakljih in hoji na hoduljah. Kar nekaj družin je na Rogli šotorilo, tako da se je večer zaključil ob tabornem ognju.

Nedelja je ponudila obilico zabavnega in izobraževalnega programa za vso družino. Osrednja okrogla miza Festivala družin je bila namenjena pogovoru o očetovstvu. Gostje so bili sami družinski očetje: Franci Petek (bivši smučarski skakalec, oče in vzgojitelj v vrtcu), Adi Smolar (oče dveh otrok, kantavtor), Sandi Podlesnik (podjetnik in oče dvanajstih otrok), Igor Vovk (direktor Zavoda iskreni.net, oče treh otrok) in mag. Aleš Lisac (marketinški strokovnjak in oče dveh otrok).

Gostje so delili predvsem svoje izkušnje, kako dejavno preživljajo čas v odnosu oče-otrok, kako očetje odkrivajo svojo edinstveno in neponovljivo vlogo, in kako ženam – mamicam vlivajo zaupanja, da tudi »očetje znajo z otroki«, čeprav čisto drugače kot mame.

»Sočuten oče ni copata!«, pa se je glasilo sporočilo enega od predavanj, kjer je družinski terapevt Miha Rutar razmišljal o novih vlogah in izzivih za sodobne očete.

Več kot sto prostovoljcev je pripravilo obilico iger, v katerih so prišli na svoj račun predvsem otroci: pot preživetja, iskanje zaklada, raznovrstne delavnice in še mnoge druge. Družine so se pomerile v družinskem teku in teku z vozički. Ogledati si je bilo mogoče gledališke predstave za otroke in odrasle, na glavnem odru pa so družine zabavali glasbeni gostje, med njimi najbolj znana Adi Smolar in Iztok Orešnik – Gino.

Vsako leto na Festivalu družin priredijo tudi dobrodelno akcijo za družine ali otroke v stisku. Tokrat so zbirali sredstva za počitniški program Mladi za sirote, ki ga bodo v sirotišnici v Varešu v Bosni izvajale študentke Elizabetinega študentskega doma iz Maribora.

Festivala družin se je v obeh dneh udeležilo okoli pet tisoč ljudi.

Foto: festival-druzin.si

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh