Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Brezjah izmoljeni deček Anže tako pozdravlja Marijo

Za vas piše:
Anka K.
Objava: 17. 08. 2023 / 19:45
Oznake: Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2023 / 20:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Brezjah izmoljeni deček Anže tako pozdravlja Marijo
Dečka Anžeta je izprosila njegova sestrica Klara pri Mariji na Brezjah. FOTO: arhiv A. K.

Na Brezjah izmoljeni deček Anže tako pozdravlja Marijo

Gospa Anka, bralka Družine, je pred enim letom za Našo družino zapisala svoje pričevanje, kako je Bog uslišal otroško prošnjo pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Zdaj pa nam je poslala še ganljive fotografije dečka, kako ta pozdravlja in objema Marijin kip pri svoji prababici. Ponovno objavljamo njeno pričevanje skupaj s prisrčnimi fotografijami njenega vnuka Anžeta.

Moja vnukinja si je že od malega želela bratca ali sestrico. Pri nobenem otroku, ki ga poznam, do sedaj še nisem zasledila tako goreče želje po bratcu ali sestrici kot pri njej. Snaha dolgo ni mogla zanositi. Po vnukinji je imela dva spontana splava. Šele ob drugi, v 11. tednu končani nosečnosti, so zdravniki ugotovili, da je na mestu carskega reza, ki je bil potreben ob prvem porodu, nastal v brazgotini izrastek, ki ni dovolil vgnezditve deteca. Ta izrastek so ob drugem spontanem splavu odstranili, a po operaciji snaha več let ni zanosila.

Ko bratca in sestrice ni in ni bilo, je deklica nagovarjala celo svoji teti, naj se že enkrat poročita in imata otroke, da bo imela vsaj bratranca ali sestrično. Ko tudi tukaj nagovarjanje ni bilo uspešno, je svoji prababici zaupala, da komaj čaka, da bo stara 18 let, da se poroči in bo imela svoje otroke! No, do tam ji kar nekaj let še manjka, saj jih niti polnih deset še nima. Tako je še vedno hrepenela in zadnje čase je v njej še posebno gorela želja po bratcu.

Marijin kip je pred 11 leti kupil bralkin oče in ga zdaj hrani njena mama. Ko pride Anže na obisk k svoji prababici, takole pozdravi Marijo. FOTO: A. K. 

Konec lanskega poletja smo se ženske štirih generacij, moja mama, jaz, moja hči in vnukinja odpravile na enodnevni izlet pred koncem počitnic. Po postanku na kavici in tortici smo prispele na končni cilj, k Mariji Pomagaj na Brezje. Tam sem povedala vnukinji, da bom šla po kolenih okoli Marijinega oltarja in med tem molila. Ker si je ona tako močno želela bratca ali sestrico, sem ji svetovala, da mi sledi in poprosi v molitvi Marijo, da ji le-ta pri Bogu izprosi gorečo prošnjo. Sledila mi je in šla dvakrat po kolenih okoli Marijinega oltarja in goreče molila.

Kako toplo je pri srcu ob pogledu na otroka, ki kleči pri Marijinem oltarju in moli z zaupanjem in odkrito in gorečo prošnjo v srcu. Ja, čudeži se dogajajo tudi še danes in čista otroška duša je s pomočjo Marije Pomagaj izprosila dete. Njena mamica je bila naslednji mesec noseča. Molila sem, da Bog varuje dete. 

Jezus je rekel, naj bomo vsi kakor otroci. FOTO: A. K. 

V maju 2022 je moja vnukinja dočakala tako težko pričakovanega in z Marijino pomočjo izmoljenega bratca Anžeta. In zakaj mu je ime Anže? Njegova sestrica, ki ga je izmolila, je tako izbrala. Vsi smo veseli tega deteca in Bogu in Mariji hvaležni zanj, pa tudi naši Klari, ki je tako goreče molila zanj. Bog še vedno dela čudeže in hvala mu za to.

Kupi v trgovini

Kaja in dojenček
Za otroke
5,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh