Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na dunajski železniški postaji odpirajo molilnico

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 08. 2014 / 10:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na dunajski železniški postaji odpirajo molilnico

»Prostor tišine« bo uporaben za vse veroizpovedi in za kulturne prireditve.

Na prenovljeni dunajski železniški postaji, ki naj bi jo odprli čez šest tednov, se bodo lahko turisti, popotniki in zaposleni odslej umirili, molili ali pa se z nekom pogovorili v »prostoru tišine«. Da bi potnikom ponudila umirjeno nasprotje nenehnega glasnega vrveža, ki vlada na železniških postajah, je katoliška Cerkev najela posebej v ta namen urejeni prostor v obliki elipse, ki pa ga bo dala na razpolago vsem verskim skupnostim. Tako je v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress zagotovil Christoph Pongratz z dunajske nadškofije.



Z možnostjo, da ljudi spremlja na njihovih potovanjih, želi katoliška Cerkev v Avstriji upoštevati želje papeža Frančiška, naj poišče nove kraje za srečevanje z ljudmi, poudarja Pongratz. Po ocenah naj bi železniško postajo vsak dan obiskalo okoli 200.000 ljudi. »Prostor tišine bo odprt od 7. do 21. ure. V tem času bo tam vedno kdo prisoten, s komer se bodo potniki lahko tudi pogovorili«, je pojasnil predstavnik dunajske nadškofije. Že 1. septembra letos bo v prostoru na osrednji dunajski železniški postaji za duhovno pomoč potnikom na voljo pastoralni pomočnik.

»Prostor tišine« so uredili med železnico in nakupovalnim središčem, meri okoli sto kvadratov in nudi prostor približno tridesetim osebam. Zaradi premičnega oltarja ga bo moč uporabljati ne zgolj v verske namene, ampak tudi za kulturne prireditve, kot so predavanja, kabareji in podobno.

Prenovljena dunajska železniška postaja naj bi v celoti znova pričela obratovati 10. oktobra.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh