Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na E-bayu prodali osebno izkaznico papeža Janeza Pavla I.

Objava: 23. 06. 2011 / 13:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na E-bayu prodali osebno izkaznico papeža Janeza Pavla I.

Osebno izkaznico na ime kardinal Albino Luciani, kasnejši papež Janez Pavel I., ki jo je izdal beneški mestni svet, so na spletni ‘tržnici’ prodali za pet tisoč dvesto evrov.

Na E-bayu, spletni ‘tržnici’, so za pet tisoč dvesto evrov prodali osebno izkaznico na ime kardinal Albino Luciani, kasnejši papež Janez Pavel I., ki jo je izdal beneški mestni svet. Dokument, na katerem je poklic imetnika označen kot ‘patriarh’, je dolgo veljal za izgubljenega, nedavno pa ga je na E-bayu prodal nek duhovnik beneške nadškofije, ki je kasneje dejal, da bo celoten izkupiček prodaje daroval v dobrodelne namene.

Naziv ‘patriarh’ tradicionalno prejmejo beneški nadškofje. Ob poklicu je bilo označeno še, da kardinal Luciani živi v celibatu ter da ima rjave oči in sive lase. V opisu pod osebno izkaznico, namenjeno prodaji, je pisalo: ‘Izredna prodaja v dobrodelne namene – ta redek identifikacijski dokument je bil nekoč v lasti beneškega patriarha Albina Lucianija, kasnejšega papeža Janeza Pavla I. V prodajo ga ponuja duhovnik, nekdaj blizu patriarhu Lucianiju, z edinim ciljem, da zbere sredstva v dobrodelne namene’.

Papež Janez Pavel I. je bil kot beneški nadškof in kardinal znan po svojem človekoljubnem delu. Britanski tabloid ‘The Daily Mail’ pa prodaje kardinalove osebne izkaznice žal ni predstavil zgolj kot preproste zanimivosti, ampak jo je uporabil kot iztočnico za zapis zgodbe, predstavljene kot dejstvo, o domnevah glede naklepne smrti papeža Janeza Pavla I., ki je podlegel srčnemu napadu le triintrideset dni po izvolitvi za papeža leta 1978. V Vatikanu prodaje osebne izkaznice na E-bayu niso komentirali.

Foto: The Daily Mail

Povezave: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2006837/Identity-card-belonging-murdered-Pope-John-Paul-I-sells-eBay-5-000.html

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh