Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Haitiju ugrabljenih 15 ameriških misijonarjev z družinami

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 17. 10. 2021 / 09:49
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.10.2021 / 09:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Haitiju ugrabljenih 15 ameriških misijonarjev z družinami
V avgustovskem potresu na Haitiju je bilo močno poškodovanih tudi več cerkva FOTO: Vatican Media

Na Haitiju ugrabljenih 15 ameriških misijonarjev z družinami

V bližini haitijske prestolnice Port-au-Prince so oboroženi napadalci včeraj ugrabili okoli 15 ameriških misijonarjev in njihovih družinskih članov, med ugrabljenimi pa so tudi otroci.

Ugrabili naj bi jih pripadniki oborožene tolpe, ki na območju na meji med Haitijem in Dominikansko republiko že nekaj mesecev izvaja roparske pohode in ugrabitve, poroča STA.

Uradni predstavniki ameriške vlade dogodka niso želeli komentirati, neimenovani vladni vir je izjavil le, da sta varnost in dobrobit ameriških državljanov v tujini med najvišjimi prednostnimi nalogami zunanjega ministrstva. S poročili o ugrabitvi so seznanjeni, vendar zaenkrat nimajo več pojasnil.

Oborožene skupine že več let za nasiljem in izsiljevanji ogrožajo prestolnico te karibske države, v zadnjem obdobju pa so delovanje razširile tudi zunaj glavnega mesta.

V prvih devetih mesecih letos so na Haitiju zabeležili že več kot 600 ugrabitev, medtem ko jih je bilo v primerljivem obdobju lani 231, kažejo podatki Centra za raziskave in analize na področju človekovih pravic, nevladne skupine, ki deluje v Port-au-Princeu.

Haiti trpi zaradi globoke politične in gospodarske krize, ki se je še poglobila po julijskem atentatu na predsednika države Jovenela Moiseja, država pa se ne more postaviti na noge tudi zaradi številnih naravnih katastrof.

Nalaganje
Nazaj na vrh