Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na hrvaški obali omejujejo število udeležencev na prireditvah

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 26. 07. 2021 / 09:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 09:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na hrvaški obali omejujejo število udeležencev na prireditvah
Dodatne omejitve na Hrvaškem uvajajo v prizadevanjih, da bi podaljšali turistično sezono FOTO: arhiv Družine/Tamino Petelinšek

Na hrvaški obali omejujejo število udeležencev na prireditvah

V vseh županijah ob hrvaški obali danes od polnoči veljajo strožji epidemiološki ukrepi, ki se nanašajo predvsem za omejitve števila ljudi na javnih in zasebnih prireditvah.

Do 15. avgusta bodo na vseh prireditvah s 50 do največ 1.000 udeleženci obvezna evropska covidna potrdila, pri vstopu v državo pa je veljavnost potrdil o cepljenju podaljšana na 270 dni, poroča STA.

Dodatne omejitve na Hrvaškem uvajajo v prizadevanjih, da bi podaljšali turistično sezono in preprečili uvrstitev države na rdeči seznam Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC). Od sredine julija je celotna hrvaška obala na oranžnem seznamu, celinski deli pa so zeleni.

Do 15. avgusta bodo na vseh prireditvah s 50 do največ 1.000 udeleženci obvezna evropska covidna potrdila.

Z današnjim dnem je število udeležencev na javnih prireditvah omejeno na 50 oseb, s covidnim potrdilom, ki zagotavlja pogoj PCT (prebolevnik, cepljen, testiran), pa je možna udeležba največ 1.000 oseb. Enaka omejitev, torej 1.000 obiskovalcev, velja tudi za gostinske objekte v kategoriji bari.

Na zasebnih dogodkih, kot so poroke, so število gostov zmanjšali s 30 na 15. Tudi tu je dopustno, da se zbere več ljudi, če imajo veljavna covidna potrdila. Vsi javni in zasebni dogodki lahko trajajo najdlje do polnoči.

Na Hrvaškem od polnoči veljajo tudi spremembe glede omejitev pri vstopu potnikov na hrvaških mejnih prehodih. Potrdila o cepljenju ali preboleli bolezni po novem ne bodo smela biti starejša od 270 dni. Doslej je bila omejitev 210 dni.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh