Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Koroškem bo prvič podeljena Slomškova nagrada

Objava: 25. 02. 2009 / 12:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Koroškem bo prvič podeljena Slomškova nagrada

Dijaki in dijakinje Višje šole za gospodarske poklice v Šentpetru pri Šentjakobu v Rožu so prvi prejemniki Slomškove nagrade, ki jo podeljujejo slovenske katoliške ustanove na Koroškem (duhovniško združenje Sodalitas, šolske sestre sv. Frančiška, Katoliška akcija, tednik Nedelja, Mohorjeva družba in misijonska pisarna).

Mladi s Koroškega so si nagrado v višini 2.000 evrov prislužili z navezovanjem prijateljskih vezi z vrstniki iz Zimbabveja, države na jugu Afrike, ki jo že dolga leta pesti politična in gospodarska kriza. Podelitev nagrade bo jutri, v četrtek, 26. februarja, na učilišču v Šentpetru pri Šentjakobu v Rožu.

“Ciljna skupina” Slomškove nagrade so po besedah Jožeta Kopeiniga, predsednika Sodalitas in pobudnika nagrade, mladi med 16. in 30. letom, ki so dejavni v najširšem cerkvenem okviru in iščejo nove pastoralne poti.

Šentpetrski dijaki in dijakinje so otrokom in mladostnikom iz Zimbabveja omogočili izvedbo izobraževalnih programov in vzdržujejo z njimi stalne prijateljske stike. Z vsakoletno dobrodelno tombolo že deset let pritegujejo pozornost široke javnosti in jo tako opozarjajo na probleme mladih afriških prijateljev. Na ta način v okviru medkulturnega dialoga krepijo tudi lastne socialne kompetence, pri tem pa uporabljajo globalno prepletenost katoliške Cerkve, ki presega meje posameznih celin.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh