Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Andreja Slokar peta v slalomu

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 09. 02. 2022 / 08:36
Oznake: Slovenija, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2022 / 08:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Andreja Slokar peta v slalomu
Andreja Slokar in Ana Bucik sta končali na petem oziroma enajstem mestu. FOTO: Twitter Team Slovenia

Na kratko: Andreja Slokar peta v slalomu

Olimpijsko slalomsko preizkušnjo je dobila Slovakinja Petra Vlhova, Andreja Slokar pa je osvojila končno peto mesto, potem ko je bila po prvi vožnji četrta.

Slokarjeva je za zmagovalko zaostala za 22 stotink, do bronastega odličja pa jo je ločila le desetinka sekunde. Srebro je osvojila Avstrijka Katharina Liensberger, tretja pa je bila Švicarka Wendy Holdener. Od Slovenk je solidno nastopila tudi Ana Bucik, ki je končala na 11. mestu. Meta Hrovat in Neja Dvornik sta odstopili v prvi vožnji. M. M.

Kanadski tovornjakarji zavzeli mejni prehod pri Detroitu

Kanadski tovornjakarji, ki nasprotujejo obveznemu cepljenju proti covidu-19, so v torek zavzeli glavni mejni prehod z ZDA pri Detroitu in s tem onemogočili promet, poroča STA. Kanadske oblasti ob tem opozarjajo na gospodarsko škodo zaradi blokade mejnega prehoda. Protestniki sicer že več kot teden dni blokirajo kanadsko prestolnico Ottawo, kjer so oblasti razglasile izredne razmere, in želijo odpravo ukrepov proti širjenju pandemije ter odstop vlada premierja Justina Trudeauja. M. M.

V Španiji od jutri brez zaščitnih mask na prostem

Od jutri v Španiji na prostem ne bodo več obvezne zaščitne maske, saj v državi zaradi upadanja števila okuženih rahljajo ukrepe v boju proti pandemiji covida-19, navaja STA. Sedemdnevna incidenca novih okužb, ki kaže število okuženih na 100.000 prebivalcev, pada že več tednov zapored. Trenutno je 715. Še sredi januarja je presegala 1600. V Španiji so sicer obvezne zaščitne maske uvedli konec lanskega leta. M. M.






Nalaganje
Nazaj na vrh