Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Indonezijski otok Sumatra stresel močan potres

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 25. 02. 2022 / 08:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2022 / 08:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Indonezijski otok Sumatra stresel močan potres
Fotografija je simbolična. FOTO: Pexels

Na kratko: Indonezijski otok Sumatra stresel močan potres

Indonezijsko provinco Zahodna Sumatra je danes stresel potres z magnitudo 6,2 v katerem je bilo ranjenih več ljudi, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Po podatkih ameriškega geološkega instituta je potres prizadel sever otoka na globini 12 kilometrov, približno 70 kilometrov od mesta Bukittinggi v provinci Zahodna Sumatra. Potres se je zgodil le nekaj minut po manj močnem potresu, ko so prebivalci začeli zapuščati svoje domove. Potres so čutili tudi v sosednjih provincah Riau in Severna Sumatra ter v Maleziji in Singapurju. Oblasti zaenkrat niso izdale opozorila pred cunamijem. Indonezijska meteorološka agencija pa je prebivalce opozorila, naj se izogibajo pobočij zaradi strahu pred zemeljskimi plazovi. Indonezija leži na Pacifiškem »ognjenem obroču«, zato se država pogosto sooča s potresi. T. M. 

Ljubljana od prihodnjega tedna znova z letalsko povezavo z Brusljem

Na brniško letališče se po prekinitvi v januarju v ponedeljek, 28. februarja, vrača Brussels Airlines, ki ima za prihodnji teden napovedana še leta v petek in nedeljo. Mesec pozneje, 27. marca, bo lete v Bruselj obnovil tudi Wizz Air, so zapisali na spletni strani ljubljanskega letališča. Letalski promet je sicer po pojasnilih upravljalca ljubljanskega letališča še vedno v veliki meri odvisen od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Kljub počasnemu sproščanju omejitev pri potovanjih po svetu se ponudba letov na ljubljanskem letališču povečuje. »Spodbudno je, da se število letov na obstoječih destinacijah povečuje, obetavne pa so tudi že napovedi letov za poletno sezono,« so poudarili. Poletna sezona bo na ljubljansko letališče vrnila nekaj povezav, ki so bile prekinjene zaradi epidemije koronavirusa. T. M. 


Nalaganje
Nazaj na vrh