Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: V prometni nesreči v Banjaluki umrl slovenski konzul

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 30. 03. 2022 / 09:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2022 / 10:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: V prometni nesreči v Banjaluki umrl slovenski konzul
FOTO: Pexels

Na kratko: V prometni nesreči v Banjaluki umrl slovenski konzul

V Banjaluki se je sinoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl slovenski državljan. Po poročanju časnika Nezavisne novine je bil to vodja slovenske konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristić.

V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila golf, ki ga je vozil 23-letni Sergej Miljković, in 62-letni pešec Marijan Ristić, državljan Slovenije, so po poročanju časnika sporočili iz banjaluškega okrožnega tožilstva. A. R. 

Pfizerju in Moderni v ZDA odobrili drugi poživitveni odmerek

Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) je v torek podjetjema Pfizer in Moderna odobrila uporabo drugega poživitvenega odmerka cepiva proti covidu-19 za starejše od 50 let.

FDA se sicer še vedno osredotoča na milijone Američanov, ki se doslej sploh niso cepili. A tisti, ki so starejši od 50 let in to želijo, se lahko zdaj cepijo že četrtič. Pogoj je, da so od prvega poživitvenega odmerka minili vsaj štirje meseci. Zeleno luč za to pa mora sedaj sicer »prižgati« še Center za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC). T. M. 

Iz Bele hiše izginilo osem ur telefonskih pogovorov

Kongresni odbor, ki preiskuje napad privržencev bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa na zvezni kongres 6. januarja lani, je ugotovil, da v dokumentih, ki jih je prejel od Bele hiše, manjka osem ur seznama Trumpovih telefonskih pogovorov v času divjanja ljudi po kongresu. V uradni evidenci Bele hiše ni seznama telefonskih pogovorov od 11. ure zjutraj do 19. ure zvečer 6. januarja lani. Gre za čas napada na kongres, ki je sledil Trumpovemu pozivu privržencem na zborovanju, naj gredo nad kongres. Zato se že omenja možnost obtožnice zaradi oviranja preiskave in poskusa prikrivanja dejstev s strani Trumpa. Doslej je bilo aretiranih več kot 700 ljudi, ki so sodelovali v napadu na kongres. Trump je privržence pozval k umiku šele nekaj ur po napadu, potem ko so ga za to prosili tesni sodelavci in celo družinski člani. T. M. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh