Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: V Avstriji danes odpravljeni skoraj vsi protikoronski ukrepi

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 05. 03. 2022 / 08:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2022 / 09:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: V Avstriji danes odpravljeni skoraj vsi protikoronski ukrepi
Pogoj PCT že od 19. februarja velja tudi za vstop v Avstrijo. FOTO: PhokusWire

Na kratko: V Avstriji danes odpravljeni skoraj vsi protikoronski ukrepi

V Avstriji z današnjim dnem odpravljajo večino protikoronskih ukrepov, med njimi tudi pogoj PCT.

Ponekod, recimo na Dunaju, pa zaenkrat še naprej veljajo strožji zaščitni ukrepi kot na zvezni ravni, poroča STA. Pogoj PCT, tako za zaposlene kot obiskovalce, bo še naprej veljal v avstrijskih domovih za starejše in bolnišnicah, že od 19. februarja pa velja tudi za vstop v Avstrijo. V določenih primerih so ponekod še naprej obvezne ali priporočene zaščitne maske tipa FFP2, obvezna uporaba teh mask pa ostaja v domovih za starejše, bolnišnicah, javnem potniškem prometu, prodajalnah z osnovnimi življenjskimi potrebščinami ter lekarnah, bankah in poštah. Ob sproščanju protikoronskih ukrepov v Avstriji znova odpirajo tudi nočne lokale. M. M. Š.

Pogačar si na prvi evropski dirki želi zmage

Slovenski kolesar Tadej Pogačar bo danes nastopil na svoji prvi letošnji evropski dirki. Po uspešnem nastopu na dirki svetovne serije po Združenih arabskih emiratih si želi tudi zmage na zahtevni dirki Strade Bianche v okolici Siene, poroča STA. Kot pravi Pogačar, mu je dirka po »belih cestah« všeč, poleg tega pa imajo močno ekipo, »izkušene fante, ki mi lahko pomagajo, a tudi sami pridejo na vrh«. Pogačar bo na tej dirki nastopil že četrtič, vsako leto pa je na njej boljši: prvi nastop je končal na 30. mestu, predlani je bil 13., lani pa sedmi. Na današnji dirki bosta nastopila tudi Matej Mohorič in Jan Tratnik. M. M. Š.

Višnja Gora: danes spet pohod po Jurčičevi poti

V Višnji Gori danes znova prirejajo tradicionalni Pohod po Jurčičevi poti, ki so ga bili lani zaradi koronaepidemije primorani odpovedati. Kot poroča STA, bo dogajanje tudi letos še malce okrnjeno, kljub temu pa po besedah župana Ivančne Gorice Dušana Strnada pričakujejo do pet tisoč pohodnikov. Pohod po 12- ali 15-kilometrski pešpoti od Višnje Gore do Muljave, do domačije pisca prvega slovenskega romana Josipa Jurčiča, se tradicionalno začne v višnjanskem mestnem jedru, in sicer med 7. in 10. uro, razgibana pot pa pohodnike vodi mimo razvalin višnjanskega gradu, do Polževega, kjer jih bo pričakala Godba Stična, mimo Vrhov in naprej do Muljave. Ob poti so za obiskovalce ves čas brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti. Pohod prirejata Občina Ivančna Gorica in višnjansko Planinsko društvo Polž. M. M. Š.

Nalaganje
Nazaj na vrh