Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: V Ljubljani osrednja čistilna akcija

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 12. 04. 2022 / 15:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2022 / 15:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: V Ljubljani osrednja čistilna akcija
Gre za osrednji dogodek tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano. FOTO: Pexels

Na kratko: V Ljubljani osrednja čistilna akcija

V Ljubljani bo danes popoldne po dveh prestavitvah zaradi slabega vremena vendarle potekala spomladanska čistilna akcija. Gre za osrednji dogodek tradicionalne akcije Za lepšo Ljubljano, ki se je začela 22. marca in bo trajala do 23. aprila.

Med drugim bodo v Ljubljani letos v tem okviru zasadili 280 novih dreves, uredili posebno krožno tematsko pot »V gozd po zdravje« na Golovcu in nadaljevali z obnovo fontan v parku Tivoli. V tem obdobju v občini izvajajo še številne druge projekte, ukrepe in dejavnosti, s katerimi ozaveščajo o pomenu urejenosti prostora, trajnostni mobilnosti, čistem zraku in drugih temah, povezanih z izboljševanjem kakovosti življenja v mestu. T. M. 

Minister Poklukar za odpravo zaščitnih mask

Minister za zdravje Janez Poklukar bo vladi predlagal odpravo obveznosti nošenja zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Te bodo še naprej obvezne v zdravstvu in nastanitvenih objektih socialnega varstva. Odločitev je skladna s predlogom strokovne skupine za covid-19. Seja vlade je predvidena za jutri, odprava ukrepa pa bi v tem primeru začela veljati s četrtkom. A. R.

Pahor sprejel predstavnike nemško govorečih skupnosti v Sloveniji

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev, ki so predsednika podrobno seznanili s svojim položajem in problemi, s katerimi se v državi soočajo. Sogovorniki so predsednika seznanili s položajem nemško govoreče skupnosti v Sloveniji in se strinjali, da je možno v danih ustavnih okvirih narediti še veliko več za okrepitev skupnosti. T. M. 

Predsednik Pahor na današnjem srečanju. FOTO: Matjaž Klemenc/UPRS

Vrača se Slovenski festival vin

V Cankarjev dom se 21. in 22. aprila po dvoletnem premoru vrača Slovenski festival vin. Novost letošnjega 23. festivala je organizacija srečanj poslovnih partnerjev, je na današnji predstavitvi festivala dejal direktor festivala Tihomir Kovačič. Obenem so bili razglašeni zmagovalci festivalskega ocenjevanja prijavljenih vin. Dvoletni premor, ki je nastal kot posledica pandemije covida-19, je po besedah direktorja festivala tako organizatorje kot vinarje in ponudnike kulinaričnih dobrot prisilil v nekatere prilagoditve, a se kljub temu trudijo, da bi dosegli rezultate preteklih festivalov vin. »Kar v številkah pomeni približno 150 vinarjev, 550 vinskih vzorcev in okoli 2500 obiskovalcev,« je povedal Kovačič. T. M. 

Na Filipinih poplave in plazovi terjali več deset življenj

Na Filipinih je v poplavah in zemeljskih plazovih, ki so nastali zaradi tropske nevihte, umrlo najmanj 42 ljudi, so danes potrdile lokalne oblasti. Največ žrtev so zabeležili v mestu Baybay v provinci Leyte, okoli 600 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Manila. Z območja so poročali o hudih poplavah, plazovi pa so uničili več deset hiš. Najmanj 26 prebivalcev mesta Baybay še pogrešajo. O smrtnih žrtvah so sicer poročali še iz provinc Negros Oriental, Davao Oriental in Davao De Oro. T. M. 


Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh