Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Virtualna 9. karierna tržnica

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 11. 04. 2022 / 13:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Virtualna 9. karierna tržnica
S karierno tržnico želijo mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik z delodajalci. FOTO: Unsplash

Na kratko: Virtualna 9. karierna tržnica

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z območnima službama zavoda za zaposlovanje iz Maribora in Ptuja ta teden že devetič prireja karierno tržnico, ki je namenjena spodbujanju mreženja med delodajalci in študenti, diplomanti ter ostalimi mladimi na trgu dela.

Dogodek poteka od danes do petka, 15. aprila, v virtualni obliki in je razdeljen na tri sklope: delavnice, kratke predstavitve delodajalcev in hitre razgovore z mladimi, ki bodo imeli priložnost aktivnega sodelovanja in mreženja z več kot 20 delodajalci.

FOTO: Tatjana Splichal 

V Ljubljani lani več turistov kot leto prej

Ljubljana je lani v primerjavi z letom 2020 sprejela za 62,9 odstotka več obiskovalcev, število turističnih prenočitev pa je poskočilo za 60,3 %, kaže letno poročilo javnega zavoda Turizem Ljubljana za poslovno leto 2021. Glede na leto 2019 so bile številke še vedno krepko nižje. Povprečna dolžina bivanja gosta je lani v Ljubljani znašala 2,1 noči. Obisk v turistično-informacijskih centrih se je glede na leto 2020 povečal za 40,6 %. V primerjavi s predkoronskim letom 2019 je bilo število turističnih prenočitev v Ljubljani lani še vedno manjše za okoli 61 %, prihodov pa za 63 odstotkov.

FOTO: Andrej Praznik 

12 pohodov za gibalno ovirane 

Planinska zveza Slovenije v četrtek, 14. aprila, pripravlja 12 pohodov v okviru akcije »Gibalno ovirani gore osvajajo.« Prvi pohod pa bo na Plački stolp v Zgornji Kungoti. Do konca septembra se bodo zvrstili pohodi po poteh Gorenjske, Štajerske in Dolenjske, organizatorji pričakujejo po več kot 60 udeležencev. Pohodne poti so različne in prilagojene zmožnostim udeležencev, na PZS pa so izredno zadovoljni, da število gibalno oviranih planincev raste in da bodo lahko s podporo številnih prostovoljcev podaljšali sezono pohodništva na kar pol leta, je povedal vodja delovne skupine Gogo 2022 Stane Rozman. Akcija, ki povezuje invalidske in humanitarne organizacije, krepi solidarnost, medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo ter promovira skrb za naravo, letos že tretje leto poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja


Nalaganje
Nazaj na vrh