Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Macron in Le Penova v drugi krog

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 10. 04. 2022 / 08:18
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 07:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Macron in Le Penova v drugi krog
Francoska prestolnica Pariz. FOTO: Wikipedia

Na kratko: Macron in Le Penova v drugi krog

V Franciji so potekale predsedniške volitve. V drugi krog, ki bo 24. aprila, sta se, tako kot pred petimi leti, uvrstila dosedanji predsednik Emmanuel Macron in skrajna desničarka Marine Le Pen.

Po približno 97 odstotkih preštetih glasov je Macron dobil 27,6 odstotka glasov, Le Penova pa med 23,4 odstotka, navaja STA. Za predsedniški stolček se je sicer potegovalo 12 kandidatov. Na tretje mesto se je uvrstil skrajni levičar Jean-Luc Melenchon, ki je prepričal približno petino volivcev. M. M.

Na Bledu odprli medgeneracijski center

Ob praznovanju občinskega praznika so na Bledu odprli Medgeneracijski center Vezenine Bled, ki je eden največjih projektov občine v zadnjem obdobju. Po poročanju STA je bila celotna naložba vredna 4,8 milijona evrov, v stavbi pa bosta tudi knjižnica in dnevna oskrba starejših. Medgeneracijski center, v katerem bodo izvajali program Ljudske univerze Radvljica, ima več kot 1500 kvadratnih metrov notranjih površin, 560 kvadratnih metrov zunanjih zelenih in 250 kvadratnih metrov zunanjih peščenih površin. M. M.

Pomladimo slovenske gozdove

Na Trojanah so v okviru akcije »Pomladimo slovenske gozdove«, ki jo je organizirala družba Slovenski državni gozdovi posadili 10.000 dreves. Gozdovi in les so za Slovenijo izjemno pomembni, saj pokrivajo skoraj 60 % države in smo tretja najbolj gozdnata država v Evropi poudarjajo na gospodarskem ministrstvu in dodajajo, da bodo letos za lesno-predelovalno industrijo namenili skoraj 30 milijonov evrov. M. M.



Nalaganje
Nazaj na vrh