Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Španski premier na zgodovinskem obisku v Maroku

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 08. 04. 2022 / 10:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2022 / 10:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Španski premier na zgodovinskem obisku v Maroku
Španska zastava. FOTO: Pexels

Na kratko: Španski premier na zgodovinskem obisku v Maroku

Maroški kralj Mohamed VI. je v četrtek gostil španskega premiera Pedra Sancheza na obisku, ki je simbolično končal dolgoletno diplomatsko krizo med državama.

Uradni Madrid je pred tem spremenil svojo politiko nevtralnosti glede Zahodne Sahare, kar je razjezilo tako mnoge domače politike kot Alžirijo, ki je zato tudi izgnala španskega veleposlanika. Namen obiska je bil prehod v novo fazo odnosov med državama, ki ju pesti desetletje trajajoč spor glede statusa Zahodne Sahare. Španija je nedavno spremenila svojo politiko do regije in zdaj podpira načrt njene omejene avtonomije pod nadzorom maroških oblasti. T. M. 

Zaključek Tedna slovenske drame

S sklepno slovesnostjo in podelitvijo nagrad se bo drevi v Prešernovem gledališču v Kranju zaključil tradicionalni, 52. Teden slovenske drame. Znani bodo prejemniki nagrade za najboljše novo slovensko dramsko besedilo, nagrade za mladega dramatika in nagrade za najboljšo predstavo festivala. Na današnji sklepni slovesnosti bodo podelili nagrado Rudija Šeliga za najboljšo predstavo festivala, nagrado za poseben dosežek, igralski nagradi in nagrado občinstva. Prav tako bodo podelili nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo in nagrado za mladega dramatika. T. M. 

Obeležujemo svetovni dan Romov 

Na današnji svetovni dan Romov, ki ga praznujejo vsako leto 8. aprila, bodo v ospredju pozivi Romov in njihovih zagovornikov k izboljšanju položaja Romov, tokrat pa tudi posebej položaja žensk v romski skupnosti. Osrednjo prireditev bo Zveza Romov Slovenije pripravila danes v Murski Soboti, slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor. Ob letošnjem dnevu so v ospredju tudi pozivi za izboljšanje položaja žensk v romski skupnosti. T. M. 


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh