Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Zmaga Zajca v Oberstdorfu

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 03. 2022 / 17:52
Oznake: Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2022 / 18:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Zmaga Zajca v Oberstdorfu
Zajc je finalu poletel 232 metrov in bil za skoraj sedem točk boljši od drugouvrščenega Poljaka Piotra Žyle. FOTO: Twitter SLOSKI

Na kratko: Zmaga Zajca v Oberstdorfu

Na drugi tekmi smučarskih skakalcev v poletih je prepričljivo slavil Timi Zajc, ki je bil po prvi seriji sicer šele na sedmem mestu.

Slovenski uspeh so dopolnili Žiga Jelar na četrtem mestu (po prvi seriji 11.), Peter Prevc je bil 12., Anže Lanišek 15., Domen Prevc 18., Lovro Kos 19. Domen Prevc je sicer v kvalifikacijah novo najboljšo znamko letalnice v Oberstdorfu, ko je poletel kar 242,5 metra. Izvrstni nastopi naših »letalcev« na svetovnem prvenstvu v Vikersundu in ta konec tedna v Oberstdorfu so tako najlepši obet pred zaključkom skakalne sezone, ki bo prihodnji konec v dolini pod Poncami. M. M.

Tűrk v Svetovalnem odboru o multilateralizmu

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je po poročanju STA nekdanjega predsednika Slovenije in predsednika Madridskega kluba Danila Türka imenoval v svoj Svetovalni odbor na visoki ravni o učinkovitem multilateralizmu, skupaj z 11 drugimi uglednimi nekdanjimi in sedanjimi voditelji držav in strokovnjaki. M. M.

Avtomobil v množico

V Belgiji je na karnevalu avtomobil zapeljal v množico, pri čemer je umrlo najmanj šest ljudi. V incidentu v vasi Strepy-Bracquegnies v občini La Louviere je bilo poškodovanih še najmanj 26 ljudi, od tega jih je 10 v življenjski nevarnosti, poročanje tujih tiskovnih agencij povzema STA. M. M.

Severna Koreja izstrelila več raket

Severna Koreja je danes v Rumeno morje izstrelila več raket, navedbe Južne Koreje povzemajo tuje tiskovne agencije. Ocenjujejo, da je rakete izstrelilo več sistemov. Incident vnaša še dodaten nemir v že tako napeto stanje na območju. M. M.

Nalaganje
Nazaj na vrh